Termékek Menü
0

Hatékony ételek a vércukorszint csökkentésére!

HillVital
2014-02-17 10:05:36

 

Hatékony ételek a vércukorszint

csökkentésére!

 

Most megmutatunk néhány ételt, amellyel a vércukorszintet kordában lehet tartani.  Reméljük, ezzel tudunk segíteni mindenkinek!

Az egyik leghatékonyabb vércukorszint csökkentő a fahéj. A fahéj segíti az izomszövetek glükóz felvételét, emellett képes akár a húszszorosára is felgyorsítani a cukoranyagcsere folyamatát.  Emellett megelőzi a cukorszint ingadozását, másrészt növeli az inzulin és az antioxidánsok hatékonyságát. 

A fahéj mellett itt van a csicsóka is. A csicsóka a vércukorszintet nem emeli meg drasztikusan, segít beállítani az optimális cukorszintet, csökkenti az inzulinfüggőséget. Lassabban szívódik fel, mint a glükóz, így segít stabilizálni a vércukorszintet. Javítja a máj méregtelenítő és anyagcsere funkcióját is.

A fahéj és a csicsóka mellett itt van még az alma. Nagyon jótékony hatással van a vércukorszintre. Nagy mennyiségben tartalmaz pektint, amelynek köszönhetően az élelmiszerek cukortartalma lassan kerül át a vérbe. A pektin főleg az alma héjában található, ezért ajánlott az almát hámozatlanul fogyasztani.

 
 
Tartalomhoz tartozó címkék: blog
blog comments powered by Disqus
Google