Menü
ITT JÁRSZ A WEBÁRUHÁZBAN: > >

Házi bélszínroló

HillVital
2016. 10. 25. 15:59:00

A boltban lehet ugyan kapni bélszínrolót, de egyrészt drága. Másrészt sok olyan összetevőt tartalmazhat, ami esetleg nem kedvez az egészségünknek, mint általában a félkész termékek.

Hozzávalók (4 személyre):

- 40 dkg marhahús (darált)

- 20 dkg marhabélszín (darált)

- 1 közepes fej vöröshagyma

- 3 gerezd fokhagyma

- 2 tojás

- só

- fehérbors (őrölt)

- 10 dkg zsemlemorzsa

- kókuszolaj a  sütéshez

Elkészítés:

Alaposan keverjük össze a kétféle darált húst. A hagymát nagyon apróra vágjuk össze, majd dinszteljük meg kevés olajon. Préseljük ki a fokhagymát fokhagymanyomón, majd adjuk hozzá mindkettőt a húshoz. Fűszerezzük sóval, borssal. Ezután vizes kézzel formáljunk kis hengereket belőle. Arra számítsunk, hogy sütés közben a felére fog sülni. A kis hengereket forgassuk meg zsemlemorzsában, majd kókuszolajban közepes lángon aranybarnára süssük meg! Ha kisült, papírtörlőre kiszedjük, és már tálalhatjuk is a főzelék vagy saláta mellé.

Házi bélszínroló recept

Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Receptek