Termékek Menü
0

Házi bélszínroló

HillVital
2016-10-25 15:59:00
Házi bélszínroló

Sokszor semmilyen ötletünk nincs, mit adjunk feltétként a főzelékhez. A hagyományos fasírtot, pörköltet már unjuk, és valami különlegesebbre vágyunk. Remek választás ez a házilag is elkészíthető bélszínroló.
Tovább olvasom...

A boltban lehet ugyan kapni bélszínrolót, de egyrészt drága. Másrészt sok olyan összetevőt tartalmazhat, ami esetleg nem kedvez az egészségünknek, mint általában a félkész termékek.

Hozzávalók (4 személyre):
 

- 40 dkg marhahús (darált)

- 20 dkg marhabélszín (darált)

- 1 közepes fej vöröshagyma

- 3 gerezd fokhagyma

- 2 tojás

- só

- fehérbors (őrölt)

- 10 dkg zsemlemorzsa

- kókuszolaj a  sütéshez

Elkészítés:

Alaposan keverjük össze a kétféle darált húst. A hagymát nagyon apróra vágjuk össze, majd dinszteljük meg kevés olajon. Préseljük ki a fokhagymát fokhagymanyomón, majd adjuk hozzá mindkettőt a húshoz. Fűszerezzük sóval, borssal. Ezután vizes kézzel formáljunk kis hengereket belőle. Arra számítsunk, hogy sütés közben a felére fog sülni. A kis hengereket forgassuk meg zsemlemorzsában, majd kókuszolajban közepes lángon aranybarnára süssük meg! Ha kisült, papírtörlőre kiszedjük, és már tálalhatjuk is a főzelék vagy saláta mellé.
Házi bélszínroló recept

 

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE, ÉS ADJ EGY ESÉLYT MAGADNAK A NAPI 5000. FT. ÉRTÉKŰ UTALVÁNY MEGNYERÉSÉRE!

 

Részletek


Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Receptek
blog comments powered by Disqus
Google