Menü
ITT JÁRSZ A WEBÁRUHÁZBAN: > >

Készíts eperszörpöt!

HillVital
2016. 06. 06. 16:15:00

Hozzávalók:

- 45 dkg eper

- 25 dkg nyírfacukor (xylit)

- 3 dl víz
 

Elkészítése:

Mosd meg alaposan az epret, távolítsd el a csumáját! A vízben keverd el a nyírfacukrot, majd hevítsd fel oldódásig! Tedd hozzá az epret, majd lassú tűzön 10-15 perc alatt főzd puhára, közben állandóan kevergesd, oda ne kapja! Ha levetted a tűzről, egy robotgép segítségével pépesítsd az epret! Majd ismét forrald fel, és szintén lassú tűzön15- 20 perc alatt főzd sűrűre! Töltsd bele egy tisztára mosott üvegbe, és tedd hűtőbe! Szóda- vagy ásványvízzel hígítva 2-3 nap alatt fogyaszd el! Próbáld ki málnából is!

Készíts házi eperszörpöt.

Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Receptek