Menü
ITT JÁRSZ A WEBÁRUHÁZBAN: > >

Házi ételízesítő

HillVital
2017. 11. 07. 15:13:00

Nincs olyan bonyolult, mint amilyennek elsőre tűnik. Kell hozzá egy nagy adag zöldség, só, nagy tálak és egy erős húsdaráló.
 

Hozzávalók:
 

Ezek a súlyok mind a tisztított, hámozott, csuma nélküli zöldségek súlyai!
 

- 0,5 kg sárgarépa

- 0,5 kg petrezselyem

- 0,5 kg vegyes színes paprika

- 20 dkg zeller

- 10 dkg karfiol

- 10 dkg vöröshagyma

- 10 dkg paradicsom

- 10 dkg karalábé

- 1 fej fokhagyma

- csokor petrezselyem- és zellerzöld

- 25 dkg durva só

Elkészítés:

Tisztítsuk és mossuk meg az összes zöldséget, majd mérjük le. Ezután daraboljuk fel olyan darabokra, hogy le lehessen darálni. Egyébként nem a darálás a sok idő, hanem az előkészítés, a zöldségek megtisztítása. Ha kész, akkor szórjuk rá a durva sót. Vigyázzunk, a finom nem jó, mert azzal nem lesz tartós. Ha elkevertük benne a sót, pihenjen 15-20 percet, amíg levet enged a sótól. Időnként keverjük meg. Ha már van lé, akkor jöhetnek az üvegek. Jobb, ha inkább kisebbekbe töltjük, hogy ne legyen sokáig levegőn, miután majd felbontjuk. Ne feledjük, ebben nincs tartósítószer, csak a só. Jól nyomkodjuk le a töltés során az anyagot az üvegekben, ne maradjon benne levegőbuborék. Száraz, hűvös helyen eláll.
Készíts te is otthon ételízesítőt. Itt a recept hozzá.

Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Receptek