Termékek Menü
0

Házi fagylalt bogyós gyümölcsökkel

HillVital
2017-06-06 13:41:00

Hozzávalók:

1 üveg gyümölcsös vörösbor

1 bögre tej

2 bögre tejszín

1/3 bögre nyírfacukor (borba)

1/3 bögre nyírfacukor (fagylaltba)

1 teáskanál vaníliabab paszta (vaníliarúd belsejét kapard ki)

1 teáskanál vanília aroma

2 bögre bogyósgyümölcs (fekete áfonya, málna, szeder, ribizli)

 

Elkészítés:

1. Egy tálban keverd össze a tejszínt és tejet. Add hozzá a cukrot és egy csipet sót, majd turmixold össze. Keverd hozzá a vaníliát. Hagyd állni 20 percig, hogy az ízek keveredjenek. Takard le, és tedd a fagyasztóba 1 órára.

2. 1 óra elteltével vedd ki, és kézi mixerrel verd fel krémesre.

Gyümölcsös öntet:

1. Közepes lángon keverd össze a bort és a cukrot egy serpenyőben, amíg fel nem oldódik. Óvatosan forrald, ne engedd, hogy túlságosan felforrjon (maximum 15 perc).  Vedd le a tűzről, majd add hozzá a vanília aromát. Utána hagyd kihűlni!

2. Tedd a gyümölcsöket egy tálba. Majd öntsd rájuk a kihűlt vörösbor szirupot.

Gyümölcsös fagylalt.

Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Receptek
blog comments powered by Disqus
Google