Termékek Menü
0

Melyik a legjobb gyógymód torokfájásra? Szuper receptek a HillVital-tól!

HillVital
2014-08-26 12:35:00
Melyik a legjobb gyógymód torokfájásra? Szuper receptek a HillVital-tól!

Hagymás tej, mézes torma, forró sör - vajon mi késztethet embereket az ilyesmik fogyasztására? Önsanyargató, léböjtölős tisztítókúra? Netán a torokfájás? Ebben a változékony időben gyakran előfordul, hogy reggelente kellemetlen torokkaparással ébredünk, nehezünkre esik a beszéd, sőt a nyelés is. Ismerd most meg a működő házi praktikákat!
>>>KATTINTS IDE A CIKK FOLYTATÁSÁHOZ

Torokfájás és köhögés elleni ősi bevált módszer a hagymás tej.

A tej nyugtató, a hagyma pedig baktériumölő hatóanyagokat tartalmaz, emellett gazdag C-vitamin forrás is. Ha ihatóvá akarjuk tenni e toroköblítőt, érdemes fűszerezni.

Hozzávalók:

3 nagy fej hagyma
1 db szegfűszeg
1 teáskanál barna cukor
1 db kakukkfűág
1 mentalevél
víz
fél csésze tej

A hagymát héjastul apróra vágjuk, majd szegfűszeggel, cukorral, kakukkfűvel, mentával kevés vízzel egy fazékban alaposan elkeverjük. Az egészet kb. 2 órán át lassú tűzön főzzük, közben időnként kevés vizet öntünk hozzá. A masszát egy szűrőn átnyomjuk, a tejet pedig felforrósítjuk. A hagymalevet a tejjel azonos arányban kell összekeverni, majd jöhet a kúra. A főzetből naponta háromszor fogyasszunk.

A torokfájás további természetes ellenszerei közé szerencsére tartoznak kellemesebb gyógymódok is, ilyen például az illóolajos gargalizálás. Egy kispohár vízbe 3 csepp eukaliptusz olajat, 2 csepp szantálolajat és 1 csepp teacserjeolajat teszünk. Ezzel kész is az öblögető oldat, amit ajánlatos naponta 3-szor használnunk, szigorúan csak gargalizálásra.

A torokfájást rendszerint száraz köhögés követi. A gőzölésen, a mézes gyógyteákon kívül régen a következő kanalas orvossággal próbálkoztak.

Torma, hagyma, méz: a nyerő hármas

1 evőkanál friss reszelt torma
1 evőkanál hagyma
5 teáskanál méz
5 evőkanál víz

A tormát elkeverjük a mézzel, az apróra vágott hagymával, majd hozzáadjuk a vizet. Gyorsan felforraljuk, majd hűlni hagyjuk. Naponta ötször együnk belőle egy teáskanálnyit.

Tartalomhoz tartozó címkék: blog
blog comments powered by Disqus
Google