Menü
ÜGYFÉLSZOLGÁLAT, RENDELÉS:
06 42 783 718 ; 06 30 838 4363
INGYENES SZÁLLÍTÁS
30 NAP GARANCIA
100% PÉNZVISSZAFIZETÉS
ITT JÁRSZ A WEBÁRUHÁZBAN: > >

Házi ketchup

HillVital
2017. 09. 29. 08:26:00

A paradicsom csodás vitaminforrás, csupa olyan vitamint tartalmaz, amelyekre nagy szüksége van a szervezetünknek.

Úgy tartják, ha rendszeresen fogyasztunk paradicsomot, akkor számtalan betegséget elkerülhetünk, többek között a vesekő képződését. Ezért érdemes minél több paradicsomot és ketchupot fogyasztanunk, persze házi készítésűt.

Hozzávalók:

2 kg húsos paradicsom

1 kg zöldpaprika

0,5 kg kápia paprika

5 db hagyma

1fej fokhagyma

5 db babérlevél

½ ek. oregánó

½ ek. bazsalikom

½ bögre olívaolaj

néhány szál kapor

1 ek. barna cukor

1 ek. őrölt pirospaprika

ízlés szerint só, bors

Elkészítés:

Mossuk meg a paradicsomot, ha van benne zöld rész, vágjuk ki. Szeleteljük fel, majd daráljuk le paradicsomdarálón, hogy csak a paradicsom húsa és leve maradjon. Pépesíthetjük robotgéppel is. A paprikát süssük meg, majd tisztítsuk meg. A hagymát aprítsuk fel, és tisztítsuk meg a fokhagymát is. A paradicsomot tegyük fel főni, főzzük kb. 1 órán át, közben aprítógéppel aprítsuk fel a többi hozzávalót is. Amikor a paradicsom sűrű lesz, tegyük bele a felaprított hozzávalókat, és hagyjuk még fél órát főni. Adhatunk hozzá egy bögre olívaolajat is. Tegyük bele a fűszereket, kóstoljuk meg, és tetszés szerint sózzuk. A forró ketchupot tegyük üvegekbe, zárjuk le, és tegyük be a sütőbe fél órára dunsztolni. Ezt úgy csináljuk, hogy egy tepsit béleljünk ki valamilyen puha ruhával, állítsuk bele az üvegeket, és öntsünk bele 3 ujjnyi vizet. Tegyük be a hideg sütőbe, majd állítsuk közepes hőfokúra, és hagyjuk bent az üvegeket 30 percen át. Amikor kivesszük a sütőből, tegyük vastag ruhák közé száraz dunsztba, és hagyjuk, hogy így hűljön ki, majd rakjuk a polcra. 

Így készíthetsz te is nagyon finom házi ketchupot. Ismerd meg a receptjét és készítsd el te is otthon.

"Végignéztem, ahogyan a 26 éves testvéremet bekebelezte egy súlyos betegség, mindössze három hónap alatt… Nagyon hiányzik…, viszont a hiányérzetnél nyomasztóbb a tudat, hogy nem tettem semmit, pedig mint kiderült, nagyon is sokat tehettem volna, csak azt gondoltam, hogy ez nem az én dolgom. Késő bánat, de neked még lehet, hogy nem késő. Töltsd le és olvasd el ezt a könyvet, és többet soha nem fognak rászedni”

"Dr. Rojkó László, Budai Péter"

 
Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Receptek

Keresés