Termékek Menü
0

Házi kocsonya

HillVital
2016-12-21 14:53:00
Házi kocsonya

Jön a szilveszter. Sok családban ilyenkor a kocsonya a fő étel. Most egy nagyon finom házi kocsonya receptjét közöljük.
Tovább olvasom...

Hozzávalók kb. 4 adagra:

- 1,5 kg sertésköröm

- 50 dkg csont nélküli bőrös sertéscsülök

- 5 l víz

- 2 db petrezselyemgyökér, avagy fehérrépa

- 2 db  sárgarépa

- 1 fej fokhagyma

- 2 fej vöröshagyma

- 1 teáskanál egész feketebors

- 2 evőkanál só

Elkészítés:

A kocsonyának való körmöket és csülköt alaposan megtisztítjuk, megmossuk, és egy lábasban feltesszük főni. Az első levét, ha felfőtt, leöntjük. Utána újból megmossuk, és tiszta vízben újra feltesszük főni. Belerakjuk a fehér-és a sárgarépát, fokhagymát, vöröshagymát, feketeborsot és a fele sót. Majd lassan főzzük 4-5 órán keresztül. Ha megfőtt, hozzátesszük a többi sót is, az elfőtt levet pótoljuk. A húsokat kivesszük, a levet leszűrjük. Aki nem szereti túl zsírosan, ilyenkor leszedheti a tetejéről a zsírját. Ezt lehet szűrőkanállal vagy papírtörlővel. Megvárjuk, míg kihűl. A körömről lefejtjük a bőrt. Ha jól megfőtt, könnyen le fog jönni, majd a hússal együtt elosztjuk a tányérokon. Mindegyikre rászedjük a levet, majd hűvös helyre vagy hűtőbe rakjuk. Ha megdermednek, a tetejét fűszerpaprikával díszíthetjük. 
Házi kocsonya készítés

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE, ÉS ADJ EGY ESÉLYT MAGADNAK A NAPI 5000. FT. ÉRTÉKŰ UTALVÁNY MEGNYERÉSÉRE!

 

Részletek


Tartalomhoz tartozó címkék: blog
blog comments powered by Disqus
Google