Menü
ÜGYFÉLSZOLGÁLAT, RENDELÉS:
06 42 783 718 ; 06 30 838 4363
INGYENES SZÁLLÍTÁS
30 NAP GARANCIA
100% PÉNZVISSZAFIZETÉS
ITT JÁRSZ A WEBÁRUHÁZBAN: > >

Házi májkrém

HillVital
2017. 10. 13. 14:46:00

Hozzávalók

2 evőkanál liba- vagy kacsazsír

1 nagy fej vöröshagyma

50 dkg csirke-, liba-, kacsa-, illetve sertés- vagy marhamáj

1 csokor petrezselyem

1 kk. majoránna

ízlés szerint só, bors

1 kk. dijoni mustár

5 gerezd fokhagyma

Elkészítés

A hagymát apróra vágjuk, a megolvasztott zsírban lassan üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a petrezselymet, a majoránnát, és jól átforgatjuk a hagymával együtt. Közben megtisztítjuk a májat, falatnyi darabokra vágjuk, majd a májat a hagymához adjuk, és csak addig sütjük, amíg kívülről kérget nem kap. Kiszárítani nem szabad!

Ezután ízesítjük sóval, borssal, mustárral, majd turmixba tesszük, és összeturmixoljuk. Ha kell, még ízesítjük. Az elkészült krémet egy csatos üvegbe tesszük, és 100 oC-os vízfürdőben 1 órán át gőzöljük a sütőben.

A gőzölést ki is lehet hagyni, de akkor csak néhány napig tartható el.

Fűszerezés:

Szárnyas májhoz: majoránna, fokhagyma.

Sertéshez: majoránna, fokhagyma, kakukkfű.

Marha májhoz: kakukkfű, rozmaring.

Most megtudhatod, hogyan készíts házi májkrémet. Nagyon egyszerű az elkészítése és finom is.

"Végignéztem, ahogyan a 26 éves testvéremet bekebelezte egy súlyos betegség, mindössze három hónap alatt… Nagyon hiányzik…, viszont a hiányérzetnél nyomasztóbb a tudat, hogy nem tettem semmit, pedig mint kiderült, nagyon is sokat tehettem volna, csak azt gondoltam, hogy ez nem az én dolgom. Késő bánat, de neked még lehet, hogy nem késő. Töltsd le és olvasd el ezt a könyvet, és többet soha nem fognak rászedni”

 
Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Receptek

Keresés