Termékek Menü
0

Házi Nutella recept!

HillVital
2015-07-16 14:13:00
Házi Nutella recept!

Mindenki nagy kedvence, a Nutella, még nagyobb kedvenc lesz, ha magatok készítitek - így sokkal több mogyorót és csokit pakolhattok bele, hogy még teltebb ízeket kapjatok.
Tovább…

Házi Nutella (kb. 6 dl)

22,5 dkg törökmogyoró
3 ek mogyoróolaj (vagy semleges ízű olaj, de a bolti napraforgó olaj kizárva)
1 csipet só (himalaya)
1-1,5 ek nyírfacukor
3 ek cukrozatlan kakaó
45 dkg tejcsokoládé
2 dl tej
10 dkg tejpor

A mogyorót száraz tepsibe tesszük, és kb. 10 percig pirítjuk, amíg a külső héja kezd megfeketedni, és a mogyorószemek megpörkölődnek. Kivesszük, és konyharuhával ledörzsöljük a barna héját.

A mogyorót késes robotgépben lágy vaj állagúra őröljük. (Óvatosan a géppel, inkább pulzálva érdemes dolgoztatni, nehogy leégjen!) Fontos, hogy a mogyoró már önmagában is krémes állagú legyen. Hozzáadjuk a sót és a nyírfacukrot, ezekkel tovább őröljük, végül beletesszük a kakaót és az olajat, és további 2-3 percig járatjuk a gépet, hogy a mogyoró tovább finomodjon, a nyírfacukor teljesen feloldódjon.

Egy kis lábosban felmelegítjük a tejet, és simára keverjük a tejporral.

Vízgőz felett felolvasztjuk a csokoládét, és összekeverjük a tejes masszával.

A mogyorókrémet kikeverjük a tejes-csokis masszával, üvegbe töltjük, és hagyjuk teljesen kihűlni a csokis mogyorókrémet, vagyis a házi Nutellát. Tartsátok hűtőben, de számoljatok vele, hogy ott egy kicsit megszilárdul! Hűtőben tárolva kb. 1 hétig áll el, de ez teljesen mindegy, mert maximum 2 nap alatt el fog fogyni ;)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mond el te is a véleményed!
Ha tetszett a recept akkor értékeld az alábbi csillagok segítségével 1-5-ig. Csak másold be az értékelésednek megfelelő csillagszámot, a lenti "beszélgetés indítása" mezőbe.

1 csillag - rossz
5 csillag - kitűnő





 

Forrás: Street Kitchen

Tartalomhoz tartozó címkék: blog bekuldes
blog comments powered by Disqus
Google