A házi sütemények előnyei
A magyarázat egyszerű: egészséges összetevőkből is összeállíthatjuk kedvenc édességeinket.
A süteményekhez való alapanyagok szinte mindegyike helyettesíthető valamilyen egészséges alternatívával. De nézzük szép sorjában!
A sütemények két legfontosabb összetevője a cukor és a liszt. Ha ezt a két alapanyagot helyettesítjük valamilyen egészséges hozzávalóval, már rengeteget tettünk egészségünk megőrzése érdekében.
A fehér cukrot helyettesíthetjük xilittel (nyírfacukor), eritrittel, mézzel vagy steviával. Ez utóbbiból nagyon pici kell, ugyanis sokkal édesebb, mint a cukor.
A fehér lisztet sokféleképpen is kiválthatjuk: mandulaliszt, lenmagliszt, nyílgyökérliszt, kukoricaliszt, kókuszliszt, tönkölybúza liszt, stb.
Egyéb alapanyagokkal is egészségesebbé tehetjük házi desszertjeinket. Sütőpor helyett használjunk szódabikarbónát, vaníliacukor helyett vaníliarudat. A rumaromát helyettesíthetjük rummal, a tejet valamilyen növényi tejjel, a margarint teavajjal.
Ha ügyesek vagyunk, és szépen fokozatosan vezetjük be az új dolgokat, a család észre sem fogja venni. Szereted a családod? Akkor ne habozz váltani!
HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?
