Menü

A házi sütemények előnyei

HillVital
2017. 03. 01. 14:43:00

A magyarázat egyszerű: egészséges összetevőkből is összeállíthatjuk kedvenc édességeinket.

A süteményekhez való alapanyagok szinte mindegyike helyettesíthető valamilyen egészséges alternatívával. De nézzük szép sorjában!

A sütemények két legfontosabb összetevője a cukor és a liszt. Ha ezt a két alapanyagot helyettesítjük valamilyen egészséges hozzávalóval, már rengeteget tettünk egészségünk megőrzése érdekében.

A fehér cukrot helyettesíthetjük xilittel (nyírfacukor), eritrittel, mézzel vagy steviával. Ez utóbbiból nagyon pici kell, ugyanis sokkal édesebb, mint a cukor.

A fehér lisztet sokféleképpen is kiválthatjuk: mandulaliszt, lenmagliszt, nyílgyökérliszt, kukoricaliszt, kókuszliszt, tönkölybúza liszt, stb.

Egyéb alapanyagokkal is egészségesebbé tehetjük házi desszertjeinket. Sütőpor helyett használjunk szódabikarbónát, vaníliacukor helyett vaníliarudat. A rumaromát helyettesíthetjük rummal, a tejet valamilyen növényi tejjel, a margarint teavajjal.

Ha ügyesek vagyunk, és szépen fokozatosan vezetjük be az új dolgokat, a család észre sem fogja venni. Szereted a családod? Akkor ne habozz váltani!

Házi sütemény előnyei

blog comments powered by Disqus
Google