Termékek Menü
0

Házi szilvalekvár cukor nélkül

HillVital
2017-09-14 08:04:00

Hozzávalók:

1 kg szilva

2-3 ek. almaecet

1 mokkáskanál őrölt szegfűszeg

1 mokkáskanál őrölt fahéj

Elkészítés

A szilvát megmossuk, kimagozzuk.  2-3 evőkanál almaecettel kiöblítjük a lábast, amiben majd főzzük. Ez megakadályozza, hogy a szilva leragadjon az edényben. Botmixerrel kissé összeaprítjuk, majd feltesszük főni. A gáztűzhelyen kevergetés mellett felforraljuk, utána beletesszük az őrölt fahéjat és a szegfűszeget (aki nem szereti, nem fontos). Ezután betesszük a lábast a sütőbe. A fedőt rátesszük egy pici rést hagyva, hogy a gőz távozni tudjon. Takaréklángon (110 fok) összesen 4-5 órán keresztül főzzük, sütjük. Közben meg-megkavarjuk. Ha nem a sütőben készítjük, akkor gyakrabban kell kavargatni. Amikor már jó sűrű a lekvár, a szilva teljesen szétfőtt, a színe szinte fekete, akkor már jó. Végül tiszta üvegekbe töltjük. Vízbe mártott celofánnal és kupakkal lezárjuk. Fordítsuk fejre őket 5 percre, így biztos nem fog megromlani a lekvár. Több réteg pléddel letakarva dunsztoljuk, és 1-2 nap múlva, amikor kihűlt, már mehet is a polcra!

Így készíthetsz cukormentes házi szilvalekvárt.

 

Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Receptek
blog comments powered by Disqus
Google