Menü
ÜGYFÉLSZOLGÁLAT, RENDELÉS:
06 42 783 718 ; 06 30 838 4363
INGYENES SZÁLLÍTÁS
30 NAP GARANCIA
100% PÉNZVISSZAFIZETÉS
ITT JÁRSZ A WEBÁRUHÁZBAN: > >

Házi szilvalekvár cukor nélkül

HillVital
2017. 09. 14. 08:04:00

Hozzávalók:

1 kg szilva

2-3 ek. almaecet

1 mokkáskanál őrölt szegfűszeg

1 mokkáskanál őrölt fahéj

Elkészítés

A szilvát megmossuk, kimagozzuk.  2-3 evőkanál almaecettel kiöblítjük a lábast, amiben majd főzzük. Ez megakadályozza, hogy a szilva leragadjon az edényben. Botmixerrel kissé összeaprítjuk, majd feltesszük főni. A gáztűzhelyen kevergetés mellett felforraljuk, utána beletesszük az őrölt fahéjat és a szegfűszeget (aki nem szereti, nem fontos). Ezután betesszük a lábast a sütőbe. A fedőt rátesszük egy pici rést hagyva, hogy a gőz távozni tudjon. Takaréklángon (110 fok) összesen 4-5 órán keresztül főzzük, sütjük. Közben meg-megkavarjuk. Ha nem a sütőben készítjük, akkor gyakrabban kell kavargatni. Amikor már jó sűrű a lekvár, a szilva teljesen szétfőtt, a színe szinte fekete, akkor már jó. Végül tiszta üvegekbe töltjük. Vízbe mártott celofánnal és kupakkal lezárjuk. Fordítsuk fejre őket 5 percre, így biztos nem fog megromlani a lekvár. Több réteg pléddel letakarva dunsztoljuk, és 1-2 nap múlva, amikor kihűlt, már mehet is a polcra!

Így készíthetsz cukormentes házi szilvalekvárt.

 

"Végignéztem, ahogyan a 26 éves testvéremet bekebelezte egy súlyos betegség, mindössze három hónap alatt… Nagyon hiányzik…, viszont a hiányérzetnél nyomasztóbb a tudat, hogy nem tettem semmit, pedig mint kiderült, nagyon is sokat tehettem volna, csak azt gondoltam, hogy ez nem az én dolgom. Késő bánat, de neked még lehet, hogy nem késő. Töltsd le és olvasd el ezt a könyvet, és többet soha nem fognak rászedni”

"Dr. Rojkó László, Budai Péter"

 
Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Receptek

Keresés