Termékek Menü
0

Házi készítésű üdítőital: almás-fahéjas víz

HillVital
2014-04-28 15:54:00

Közkívánatra:

Almás-fahéjas ital készítése

 

Egy korábbi téma kapcsán érintettük az almás-fahéjas vizet, és kértétek a receptet, így közkívánatra mutatunk egyet, íme:

 – mivel vannak, akik most csatlakoztak a témához, előtte beszéljünk egy kicsit arról, hogy miért szuperegészséges az alma+fahéj kombinációja!

 

Az alma

Segíti az emésztést, magas a vitamin-, foszfor- és almasavtartalma. Szabályozza, támogatja a vese és a máj működését. Erős méregtelenítő (pl. pattanások kezelésekor is szokták javasolni), amit a népi tapasztalat is alátámaszt, hiszen megfigyelték, hogy ahol sok almát fogyasztanak, köszvényes beteg nemigen fordul elő. A friss almalé üdítő, és a kiválasztást fokozó ital. Láz, különböző gyulladások, rekedtség, álmatlanság, köszvény és emésztés körüli zavar esetén javasolják.

 

A fahéj

A fahéj gyógyító hatásáráról és hasznosságáról vaskos könyvek oldalait lehetne megtölteni. Alapvetően nagyon erős gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító, vírus- és baktériumölő.

Késlelteti a gyomor kiürülését is, csökkentve így az éhségérzetet, és javítva a fogyókúrák sikerét. Naponta 3-4 gramm őrölt fahéj elfogyasztásával megszűnnek az emésztési panaszok, a puffadás és gyorsabban le lehet adni a fölösleges kilókat.

Továbbá táplálkozási szakértők egyöntetű véleménye szerint a fahéj csökkenti a vércukorszintet, ugyanis hatóanyagai csökkentik a szervezet inzulintermelését azáltal, hogy fokozzák az inzulinreceptorok érzékenységét.

 

Az almás-fahéjas ital receptje:

Hozzávalók:

2 liter víz

1 közepes alma

2 rúd fahéj

Tölts meg egy kannát vízzel, és tégy bele egy nagyjából hat részre vágott almát. Helyezz mellé két rúd fahéjat is egészben, illetve kisebb darabokra törve. Tedd a hűtőbe egy fél órára, hogy az ízek összeérjenek.

Ez az ital a 2 hozzávaló minden pozitív tulajdonságát ötvözi, ugyanis gyorsítja az anyagcserét, méregtelenít, energiával lát el, és mivel vízzel kell inni, ezért hidratál is. Kávé helyett is iható!

Próbáld ki!

Üdv, Budai Péter

 

 
 
Tartalomhoz tartozó címkék: blog
blog comments powered by Disqus
Google