A héjában van a vitamin!
A hibátlan, sérülésmentes gyümölcsöket elég, ha alaposan meleg vízben megmossuk, és úgy fogyasztjuk el .
A héjában, illetve a héj alatt közvetlenül találhatók a rostanyagok, melyek az emésztéshez nélkülözhetetlenek.
Közvetlenül alatta a legnagyobb a tápanyagok koncentrációja, ott rejtőzik a vitaminbomba! Szakértők állítása szerint egyre kevesebb a méreganyag a piacon árusított gyümölcsökben, zöldségekben. De az ásványi anyagok, vitaminok és rostanyagok miatt nagyobb a haszna a fogyasztásuknak, mint a bevitt szennyeződések által okozott egészségkárosító hatás. A retket, uborkát és répát ajánlott egy kis kefével is megsúrolni. Tanácsos a konyhában tartani kimondottan e célra egy kis körömkefét. Viszont a körtét tanácsos meghámozni, mert a héja arbutint tartalmaz, s az a bélben rákkeltő vegyületté alakulhat át. A krumplit is meg kell hámoznunk! Alkaloidtartalma miatt a krumpli héját és a zöld részeket is el kell távolítani! Kivéve az újburgonyát, azt csak ledörzsöljük, és héjával együtt fogyasztjuk.
Szóval ne hámozzuk meg a gyümölcsöket, hisz már a sas is megmondta a fiókájának hogy a „héjában” van a vitamin!
HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?
