Menü

Készíts te is csipetkét a bablevesbe!

A csipetke a legegyszerűbb levesbetét amit el lehet készíteni otthon is. Most megismerheted a receptjét! Csupán néhány hozzávalóra van szükséged az elkészítéséhez:
- 1 db tojás
- 12 dkg liszt
- 10 gramm só
Az elkészítése csupán 4 egyszerű lépésből áll. Először is mosd meg a tojást, mérd ki a lisztet egy tálba. A liszthalom közepébe csinálj egy kis mélyedést. A mélyedésbe borítsd bele a felütött tojást, majd add hozzá a tojást. Vagy az ujjaddal vagy egy villával keverd össze a lisztet a tojással, majd gyúrd 10 percig csomómentessé egy kemény állagú tésztává. A tésztából formálj egy gombócot amit aztán tegyél egy lisztezett nyújtódeszkára. Egy kis étolajjal kend le a gombócot és tedd félre 20 percre. Az olaj használata helyett használhatsz fóliát vagy műanyag zacskót is. Amikor előveszed a tésztát, akkor 2-3 mm vékonyra nyújtsd ki. Csípj le belőle egy darabot amit a hüvelykujjaddal sodorj kis gabonaszem formájúra. A leves főzésének a végén, csupán dobáld bele a kis csipetkéket és megfőnek néhány perc alatt.
Ha esetleg időt akarsz spórolni, vagy nincs kedved ilyennel bajlódni, akkor mindenképpen próbáld ki a ZöldVital házi jellegű száraztésztáiból a csipetke 30 fürjtojásos tésztát. A fürjtojás a legegészségesebb tojásféle.
Készíts te is csipetkét a bablevesbe!

Tartalomhoz tartozó címkék: blog