Menü

Tojással és anélkül is elkészítheted a csipetkét

Tojással és anélkül is elkészítheted a csipetkétA csipetke a legkedveltebb levesbetét. Az a jó benne, hogy mindenki a saját ízlése szerint formázhatja ezt a tésztát. Szinte minden méretben el lehet készíteni. A csipetke a babgulyásba szokott a legnépszerűbb lenni. A csipetkét nem szaggatni kell hanem csípni valamint egy kicsit keményebb is. Ha a nagyobb fajtát kedveled, akkor mindenképpen több tojás és liszt kell bele.

Nézzük is, hogy mikre van szükséged a tojásos verzióhoz.
- 1 db nagy tojás
- 15 dkg liszt
- só
Elég hamar elkészíthető mindössze néhány percet vesz igénybe. Nem szabad félvállról venni attól függetlenül. A tojás csak bele kell ütni egy tálba, ezután keverd hozzá a lisztet és persze az ízlésednek megfelelő mennyiségű sót. Ha összeállt a galuskánál keményebb állagúvá, akkor ki kell nyújtanod és kézzel csipkedd ki a kis darabokat amit aztán dobj a bugyogó vízbe. Amikor feljön a víz tetejére kész is vagy.

A tojás nélküli verzió pedig így szól.
- 1,5 dl víz
- 15 dkg durumliszt
- só
Nagyon hamar elkészíthető ez a verzió is. Ennél kicsit megváltozik az elkészítés menete. Tedd a lisztet egy tálba, majd adagold hozzá a vizet lassan, hogy összeálljon és eközben add hozzá a sót. Ugyanúgy kell kiszaggatni és kifőzni mint a tojásos verziót. Nem fog szétesni a vízben.

Ha nincs időd vagy esetleg nincs kedved elkezdeni ezt a műveletet, akkor mindenképpen ki kell próbálnod a ZöldVital házi jellegű száraztésztái közül a csipetke tésztát. 30 fürjtojásos csipetke tészta ami igazi különlegesség ugyanis a fürjtojás a legegészségesebb tojás fajta.

Tartalomhoz tartozó címkék: blog
Google