Menü
ÜGYFÉLSZOLGÁLAT, RENDELÉS:
06 42 783 718 ; 06 30 838 4363
INGYENES SZÁLLÍTÁS
30 NAP GARANCIA
100% PÉNZVISSZAFIZETÉS

Gluténmentes keksztekercs

Sági Zsolt - HillVital
2019. 05. 21. 14:15:00

A keksztekercset sokan szeretik. Csak hát ugye, a keksz!... meg az a glutén! Semmi gond! Most egy gluténmentes változatot ajánlunk!

- 200 g gluténmentes keksz (bioboltokban nagy választékban kapható)
- 60 g narancs-vagy baracklekvár
- kb. 30-40 ml tej


A töltelékhez:
- 130 g puha vaj
- 10 g eritritol (édesítő)
- 50 g kókuszliszt (nem reszelék, hanem zsírtalanított kókuszliszt!)

Elkészítés:
A kész kekszeket finomra daráljuk, és a lekvárral, valamint a tejjel puha masszává gyúrjuk. Ezután elnyújtjuk kb.4 mm vastag téglalappá, a legjobb 2 db folpack között.

A puha vajat habosra kikeverjük az édesítővel, majd belekeverjük a kókuszlisztet. A kókuszliszt gyorsan felszívja a vajat, s mivel nem lesz kenhető, ezért ezt is két folpack között kinyújtjuk kb.3 mm-es téglalappá, majd 15 percet pihentetjük. Ezután egymásra fektetjük a kettőt, és szorosan feltekerjük.

Hűtőben tárolva egy hétig is eláll. Jól behűtve szép vékony szeletekre vágható.

Azonban másképp is készíthetünk gluténmentes kókusztekercset.

Hozzávalók 4 adag elkészítéséhez:

A kekszhez:

  • 1 db tojás
  • 12.5 dkg vaj
  • 20 dkg gluténmentes lisztkeverék
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 6 g édesítőszer
  • 10 ml vaníliaaroma

A tésztához:

  • 15 dkg porcukor
  • 2 dkg dió
  • 2 teáskanál cukrozatlan kakaópor
  • 6 evőkanál feketekávé

A krémhez:

  • 10 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 1 citrom leve

Elkészítés:

Keksz készítés:

A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk. A tésztát tegyük hűtőbe, hogy jól nyújtható masszát kapjunk. A tésztát lisztezett deszkán nyújtsuk ki, majd vagdossuk fel. Ezt követően 175 fokon 10 perc alatt süssük meg. Ha kihűlt, apróra törjük.

Krém készítés:

Amíg sül és hűl a keksz, készítsük el a krémet. Ez mindössze annyiból áll, hogy a hozzávalóit összekeverjük, majd hűtőbe tesszük.

Tészta készítés:

Az összetört kekszet a cukorral, darált dióval és kakaóval elkeverjük, majd kanalanként adagoljuk hozzá a feketekávét mindaddig, míg jól gyúrható nem morzsálódós masszát kapunk.

Ekkor a félretett kekszdarával meghintjük a szilikonos lapot vagy konyharuhát, amin kinyújtjuk a tésztát majd. A tésztát kb. fél cm vastagra nyújtjuk. Megkenjük a krémmel.

Óvatosan a szilikonlap vagy a konyharuha segítségével jó szorosan feltekerjük, és tálcára tesszük.

Hűtjük, mielőtt szeletelnénk. Ha folpack-ban tároljuk, akkor néhány napig nem szárad meg.

Készen is vagyunk! Jó étvágyat!

Gluténmentes keksztekercs

"Végignéztem, ahogyan a 26 éves testvéremet bekebelezte egy súlyos betegség, mindössze három hónap alatt… Nagyon hiányzik…, viszont a hiányérzetnél nyomasztóbb a tudat, hogy nem tettem semmit, pedig mint kiderült, nagyon is sokat tehettem volna, csak azt gondoltam, hogy ez nem az én dolgom. Késő bánat, de neked még lehet, hogy nem késő. Töltsd le és olvasd el ezt a könyvet, és többet soha nem fognak rászedni”

"Dr. Rojkó László, Budai Péter"

 

Keresés