Menü

7 tipp búzaliszt helyett. A legjobb alternatívák

Egresi Attila - HillVital
2019. 02. 19. 09:12:00

Az alábbi liszteket érdemes fogyasztanod, hiszen tökéletesen helyettesítik a fehérlisztet.

A liszt gyártása közben a búzaszemeket őrlik, eltávolítják a csírát, a korpát, így egy rostban szegény liszt lesz az eredmény. Amikor ezt elfogyasztod, a tömény szénhidrátból álló liszt gyorsan emésztésre kerül, tápanyagai cukorrá alakulva felszívódnak, és hirtelen megemelik a vércukorszintet. Ez a megtermelt „üzemanyag” hamar el is fogy. Ha ez bekövetkezik, akkor a vércukorszint visszazuhan, és emiatt újra éhes leszel. Ez a folyamat nem tesz jót a fogyókúrádnak és az egészségednek sem.


Liszt helyetti alternatívák

Most 7 olyan alternatívát mutatunk, ami hatékonyan segíti a fogyókúrádat, és színtiszta egészség.
 

1. LENMAGLISZT
Készítése során a lenmagból kipréselik az olajat, majd lisztté őrlik. Nagy mennyiségben tartalmaz Omega- 3-at, ami fontos szerepet játszik a szív és érrendszeri betegségek kialakulásában, és csökkenti a vérnyomást és a koleszterin szintjét is. Ezen kívül gazdag A, B, C, D és E vitaminban.

2. KÓKUSZLISZT
Kókusznak a húsából készítik el, amit kiszárítanak, zsírtalanítanak, majd finom porrá őrölnek. Végső állaga nagyon hasonló a búzalisztéhez. Különlegesen gazdag ásványi anyagokban, vitaminokban, fehérjében és rostban is. 60% rosttartalma van, ami kimagasló. ( a búzakorpának 30%)

3. RIZSLISZT
Fehér és barna rizsből is készülhet. A barna sokkal lágyabb ízű, igazán kellemes a sütemények ízvilágához, és nagyon jól használható omlós tésztákhoz. Tojásallergiában szenvedők nyugodt szívvel fogyaszthatják a rizslisztből készült ételeket, ugyanis nincs szükség tojásra, ha rizsliszttel sütünk.

4. MANDULALISZT
Gyártása során a hámozott mandulát addig őrlik, míg por állagú nem lesz. Szénhidrát és a cukortartalma igen alacsony, rostokban és fehérjékben gazdag, gluténmentes. Nagy mennyiségben tartalmaz ásványi anyagokat, vitaminokat és rostot. Magas a fehérjetartalma, ezért ketogén ételek alapanyaga is lehet.

5. TÖKMAGLISZT
A liszt készítése során először megtisztítják a magot a héjától, majd hidegen kisajtolják belőle az olaját. A fennmaradó anyagot őrlik finomra. Nagy E vitamin tartalma van, gazdag ásványi anyagokban, fehérjében és magas a vastartalma is. Inkább sós ízű ételek készítéséhez ajánlott.

6. SZEZÁMLISZT
Hidegen préselik a magokat, majd a préselés után fennmaradt zúzalékot őrlik. Nagyon gazdag ásványi anyagokban vas, mangán, magnézium és kimagaslóan sok benne a kalcium. Főleg azoknak ajánlott, akik gluténre érzékenyek, cukorbetegségben vagy érrendszeri betegségben szenvednek.

7. ULTRA LOWCARB LISZTKEVERÉK
Minőségi, természetes alapanyagokból készült mndula és tökmag lisztkeverék. Nagyon alacsony a szénhidrát tartalma, gluténmentes. Nem fogsz tőle hízni, nem terheli meg a testet, és ami fontos, hogy bűntudat nélkül fogyaszthatod a nap bármely szakában. Nagyon gyorsan elkészíthető, nincs macera, csak egészség. Ajánlott fogyókúrázóknak, diétázóknak, cukorbetegeknek, glutén érzékenyeknek és mindazoknak, akik egészségesen szeretnének élni úgy, hogy odafigyelnek a testükre.
További információ erről az újdonságról itt.

 

lenmag liszt kókusz liszt rizsliszt mandula liszt tökmag liszt szezámmag liszt