Menü
ÜGYFÉLSZOLGÁLAT, RENDELÉS:
06 42 783 718 ; 06 30 838 4363
INGYENES SZÁLLÍTÁS
30 NAP GARANCIA
100% PÉNZVISSZAFIZETÉS

Medvehagymával töltött karaj

Sági Zsolt - HillVital
2019. 05. 20. 07:44:00

Elkészítése körülbelül 2 óra hossza.

Hozzávalók:
- 1 egész karaj
- 1 bögre zabpehely
- majoránna
- só, bors
- fél fej vöröshagyma
- 1 marék medvehagyma
- 2 főtt tojás és 1 nyers tojás
- egy kevés olívaolaj
- 3 gerezd fokhagyma összezúzva

Elkészítés:

Először a zabpelyhet leforrázzuk, és hagyjuk állni, hogy megpuhuljon. Eközben az olívaolajon megdinszteljük a hagymát és a medvehagymát. Miután leszűrtük a zabpelyhet, hozzáadjuk a nyers tojást, a főtt tojást, a hagymákat, az összezúzott fokhagymát, a sót, borsot és a majoránnát ízlés szerint. Jól összekeverjük. A karajt hosszában felszúrjuk, közben szélesítjük a vájatot, persze ügyeljünk arra, hogy ne szakadjon át a hús. Megtöltjük a húst a töltelékkel, és a két végét hústűvel lezárjuk. Előmelegített sütőben fólia alatt puhára sütjük. Az elkészült ételt párolt zöldséggel tálalhatjuk.
 

Akik diétáznak, azok is nyugodtan fogyaszthatják, mivel a karaj száraz hús. Zsemle helyett zabpelyhet használunk a töltelékben, így az sokkal egészségesebb lesz.

Tápérték (100 g):

 Sertés rövidkaraj         Zabpehely       Tojás            Olívaolaj
Energia 170 kcal 344 kcal 143 kcal 902 kcal
Fehérje 20,7 g 10,2 g 12,6 g 0,0 g
Zsír 9 g 0,9 g 9,5 g 100 g
Szénhidrát 0 g 73,3 g 1,8 g 0,0 g

Azonban nem csak ez az egyfajta létezik belőle. Bemutatunk egy másik receptet is.

Hozzávalók 4 fő részére:

A húshoz:
- 80 dkg sertés rövidkaraj (kicsontozva)
- 15 dkg sonka (füstölt)
- 20 dkg trappista sajt
- 5 dkg medvehagyma
- 4 db főtt tojás
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint

A panírozáshoz:
- 15 dkg finomliszt
- 2 db tojás
- 15 dkg zsemlemorzsa
- 3 dl napraforgó olaj

Elkészítés:
A karajból vágjunk ki 10 nagyobb szeletet. Ezt követően klopfoljuk ki, majd ízlés szerint sózzuk-borsozzuk.
Terítsünk ki 5 szeletet és oszlassuk el rajta a vékonyra felszelt, füstölt sonkát, sajtot, a medvehagyma-leveleket, majd mindegyikre helyezzünk egy félbevágott főtt tojást.
A maradék karajszeletekkel beborítjuk, széleit fogvájóval körbetűzzük.
A csomagokat bepanírozzuk (liszt, tojás, morzsa), majd forró, bő olajban kisütjük.
Tálalás előtt a fogvájókat eltávolítjuk a húsból.

Készen is vagyunk! Jó étvágyat!

"Végignéztem, ahogyan a 26 éves testvéremet bekebelezte egy súlyos betegség, mindössze három hónap alatt… Nagyon hiányzik…, viszont a hiányérzetnél nyomasztóbb a tudat, hogy nem tettem semmit, pedig mint kiderült, nagyon is sokat tehettem volna, csak azt gondoltam, hogy ez nem az én dolgom. Késő bánat, de neked még lehet, hogy nem késő. Töltsd le és olvasd el ezt a könyvet, és többet soha nem fognak rászedni”

 

Keresés