Termékek Menü
0

Hogyan kezeld természetesen: köszvény

HillVital
2017-06-06 15:17:00

A köszvény kialakulásáért az ízületekben felgyülemlett húgysav okolható. Azonban - mint sok minden más esetben - erre is vannak természetes megoldások.

Először nézzük meg, melyek azok az ételek, melyek fogyasztását jobb, ha kerüljük.

Ilyen ételek: a marha-, a bárány-, a sertés- és a baromfihúsok. Tengeri ínyencségek esetében a hering, a makréla, a rák és a homár. Tehát kerüljük a húsfogyasztást.
Italok esetében az alkohol kerülendő, különösen a sör. Olyan ételek sem ajánlottak, melyekben kukoricaszirup található.

Néhány étel, amely viszont csökkenti a gyulladást:

Cseresznye és annak a leve segít csillapítani a köszvény okozta fájdalmakat. Napi kb. húsz szem cseresznye vagy egy deciliter cseresznyelé fogyasztása akár néhány napon belül enyhülést eredményezhet.

A zeller és magja több mint 20 gyulladáscsökkentő hatóanyagot tartalmaz. Így érdemes fogyasztani nyersen salátában vagy akár levesben. A magját pedig felhasználhatjuk házi kenyerek, lepények tésztájában. A lényeg itt is a rendszeresség.

Érdemes próbálkozni még az pasztörizálatlan almaecettel, mivel olyan mikrobák vannak benne, melyek segítenek felvenni a harcot a köszvénnyel. Érdemes egy teáskanál almaecet egy pohár vízhez keverni, és úgy fogyasztani, mivel a köszvényeseknek fontos a megfelelő folyadék utánpótlása.

Érdemes még rendszeresen fogyasztani gyömbért, mivel gyulladásgátló hatása van.

Köszvény kezelése.

Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Betegségek
blog comments powered by Disqus
Google