Menü
ÜGYFÉLSZOLGÁLAT, RENDELÉS:
06 42 783 718 ; 06 30 838 4363
INGYENES SZÁLLÍTÁS
30 NAP GARANCIA
100% PÉNZVISSZAFIZETÉS

Meddig tárolhatjuk hűtőben a húst?

HillVital
2016. 07. 15. 13:34:00

A nyers vörös húsok (sertés, marha) 3-5 napig biztonsággal tárolhatóak a hűtőszekrényben, a mélyhűtőben egy évig állnak el.

A darált hús tárolási ideje jóval rövidebb: a hűtőben csak 1-2 napig tárolható, míg mélyhűtőben 3-4 hónapig áll el.

A csirke és pulyka egészben 1-2 napig tárolható a hűtőszekrényben, és 1 évig a mélyhűtőben.  Darabokban lefagyasztva 9 hónap a javasolt felhasználási idő.

A felvágottak a hűtőszekrényben 3-5 napig őrzik meg a minőségüket.

A grillezéshez készült kolbászokat többnyire zárt csomagolásban árulják. Ha ezt felbontjuk, onnantól kezdve a hűtőszekrényben csak 1-2 napig tudjuk tárolni, mélyhűtőben viszont 1-2 hónapig eláll.

Az ebédről vagy a vacsoráról megmaradt húst 3-4 napig tárolhatjuk a hűtőben, fagyasztva a főtt húsokat 2-6 hónapig tárolhatjuk, a sülteket 1-3 hónapig.

A bacon esetében a csomagoláson feltüntetett dátum legyen a mérvadó, ha viszont lefagyasztjuk, 1 hónapig őrzi meg a minőségét.

A halak húsa sokkal hamarabb romlik, ezért a nyers halat a hűtőben csak 1-2 napig ajánlott tárolni a sütés-főzés előtt, fagyasztott állapotban 2-3 hónapig áll el. A soványabb halfajták azonban akár fél évig is megőrizheti a minőségét.

A gyorsan romlandó ételeket be kell tenni 2 órán belül a hűtőbe.

A kenyér és a sütemény 3 hónapig tárolható a vaj pedig 6-9 hónapig tárolható a fagyasztóban. A krémes sütemények nagyjából 5 napig, a margarin 1-2 hónapig, a vaj pedig 1 hónapig tárolható a hűtőben.

A tojás akár 3-5 hétig is eltárolható a hűtőben, azonban érdemes odafigyelni a szavatossági idejére. Egész tojást ne fagyasszunk le! A nyers tojásfehérje azonban 12 hónapig is jól eláll a mélyhűtőben. A sárgája önmagában nem túl jól fagy meg.

Semmiképpen sem szabad túlzsúfolni a hűtőszekrényt, amikor tele van, akkor mindenképpen lejjebb kell venni a hőfokot.

Mindig tisztán kell tartani a hűtőt, és kidobni belőle a romlott ételeket.

Hús tárolási ideje.

"Végignéztem, ahogyan a 26 éves testvéremet bekebelezte egy súlyos betegség, mindössze három hónap alatt… Nagyon hiányzik…, viszont a hiányérzetnél nyomasztóbb a tudat, hogy nem tettem semmit, pedig mint kiderült, nagyon is sokat tehettem volna, csak azt gondoltam, hogy ez nem az én dolgom. Késő bánat, de neked még lehet, hogy nem késő. Töltsd le és olvasd el ezt a könyvet, és többet soha nem fognak rászedni”

"Dr. Rojkó László, Budai Péter"

 
Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Házi praktikák, fortélyok

Keresés