Termékek Menü
0

Húsgolyók tzatzikivel

HillVital
2017-06-09 16:22:00

Hozzávalók

A húsgolyókhoz:

- 50 dkg darált sertéshús

- 5 dkg zsemlemorzsa

- 1 fej kis vöröshagyma

- 3 gerezd fokhagyma

- ízlés szerint só, bors

- 3 evőkanál mustár

- 0,5 teáskanál szerecsendió

- 1 db tojás

- kókuszolaj a sütéshez

A tzatzikihez:

- 450 g görög joghurt

- 1 db kígyóuborka

- ízlés szerint fokhagyma, só, bors

Elkészítés

Először a tzatziki mártást készítjük el. Az uborkát megmossuk, majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Sózzuk, majd 10 percig állni hagyjuk. Ezután leöntjük róla a levet, amit engedett, és hozzákeverjük a görög joghurtot. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát. A húsgolyókhoz a vöröshagymát pici olajon üvegesre pirítjuk, majd minden hozzávalót összekeverünk. Ízlés szerint fűszerezzük. A kókuszolajat felmelegítjük, majd kisütjük a gombócokat. Miután kisültek, tzatziki mártással tálaljuk őket. 
Húsgolyó tzatzikivel recept.

Tartalomhoz tartozó címkék: blog
blog comments powered by Disqus
Google