Termékek Menü
0

Húsvéti ételek a különböző országokban

HillVital
2017-04-11 15:57:00
Húsvéti ételek a különböző országokban

Közeledik a húsvét. A keresztény világban mindenütt megünneplik, csak mindenhol másképp. Érdekességképpen nézzük meg, hogy az egyes országokban mi kerül a húsvéti ünnepi asztalra!
Tovább olvasom...

A húsvét elengedhetetlen étele a főtt tojás. Talán ez köti össze az egyes országok étkezési szokásait húsvétkor.
 

Olaszország: főtt tojást esznek, melyet a Corallina nevű szalámi mellé tálalják fel. Desszertként a kuglófszerű süteményt, panettone-t esznek. Húsvétkor a tojáslikőrből fogy a legtöbb.

Németország: A németek húsvétkor a lencsét, a halat, a kolbászt, a csülköt, a tormát és a kemény tojást részesítik előnyben. Italból a sör a legnépszerűbb.

Franciaország: Húsok közül a bárány vezet. Ehhez tavaszi zöldségeket, tojást, spárgát, articsókát fogyasztanak, melyet könnyű vörösborral öblítenek le.

Svédország: Az asztalt kék-sárgába (svéd nemzeti szín) öltöztetik, melyre kuglóftésztából sült cipót tálalnak. Ezt marcipánnal töltik meg. Ezenkívül sózott heringgel és hagymával rakott, tejszínes burgonyát szolgálnak fel.

Anglia: A fő étel a báránysült burgonyával, zöldségekkel, menta szósszal. Desszertként marcipános gyümölcskenyér kerül az asztalra. De a sonka és a főtt tojás is húsvéti eledel Angliában.

Magyarország: Nálunk sonka, főtt tojás, édeskés péksütemények, főleg kalács, kolbász, torma, sárga túró kerül az ünnepi asztalra. De készíthetünk francia salátát vagy hagymás krumplisalátát is a sonka mellé. Az igazi magyar parasztsonka sózással, pácolással, füstöléssel készül. 
Húsvéti ételek az országokban.

 

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE, ÉS ADJ EGY ESÉLYT MAGADNAK AZ 5000. FT. ÉRTÉKŰ UTALVÁNY MEGNYERÉSÉRE!

 

Részletek


Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Életmód
blog comments powered by Disqus
Google