Menü
ITT JÁRSZ A WEBÁRUHÁZBAN: > >

Húsvéti kacsás tál

HillVital
2017. 04. 11. 16:06:00

Hozzávalók

- 100 dkg zöldségkeverék

- 450 g tejföl

- 10 dkg majonéz

- 1 kk. citromlé

- 0,5 ek xilit

- 1 csipet őrölt

- fehér bors

- só ízlés szerint

- 5 db főtt tojás

- 10 szem fekete bors

- 1 db főtt burgonya

- 1 kis db sárgarépa

Elkészítés

A zöldségmixet sós vízben megpároljuk, lecsepegtetjük, és hagyjuk kihűlni. Közben elkészítjük a tartárt. Elkeverjük a tejfölt a majonézzel, a xilittel, a citromlével, majd sózzuk, borsozzuk. Összekeverjük a kihűlt zöldségekkel.

A tojásokat keményre főzzük, kettévágjuk. A főtt krumplit megpucoljuk, összenyomkodjuk, és kis golyókat formázunk belőle: ez lesz a kacsa feje. Egész borsból és sárgarépából elkészítjük a kacsa szemét, csőrét, a szárnya pedig zöldséglevél. Végül szép körben ráültetjük a salátára.

Húsvéti kacsás tál

Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Receptek