Menü
ITT JÁRSZ A WEBÁRUHÁZBAN: > >

Húsvéti sonkaleves

HillVital
2017. 04. 18. 16:00:00

Hozzávalók:

- 25 dkg főtt sonka

- 1 liter sonka főzőlé

- 1 db sárgarépa

- 1 db  fehérrépa

- 2  evőkanál zöldborsó

- 2 db koktél paradicsom

- 0,5 db kápia paprika

- 2 db kelbimbó

- 1 db zellerszál

- 1 kevés karfiol

- 1 kanál sertészsír

- ízlés szerint só, fehérbors, petrezselyem, bazsalikom, kakukkfű

Elkészítés:

Előkészítjük a hozzávalókat: A sonkát csíkokra vágjuk. A sárgarépát, a fehérrépát és a paprikát szintén csíkokra vágjuk. A sonkát sertészsíron elkezdjük pirítani. Majd hozzáadjuk a zöldségeket, a paprikát, a paradicsomot, a zöldborsót, a kelbimbót, a karfiolt és a zellerszárat, majd lassú hőmérsékleten kb. 20 percig pároljuk. Párolás után hozzáadjuk a sonka főzőlevét, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Vigyázzunk, mert a sonkalé már sós! A végén adjuk hozzá a bazsalikomot, a petrezselymemet, a kakukkfüvet. Összeforraljuk, és már kész is. 

Húsvéti sonkaleves recept.

Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Receptek
Google