Menü
ÜGYFÉLSZOLGÁLAT, RENDELÉS:
06 42 783 718 ; 06 30 838 4363
INGYENES SZÁLLÍTÁS
30 NAP GARANCIA
100% PÉNZVISSZAFIZETÉS
ITT JÁRSZ A WEBÁRUHÁZBAN: > >

Ismerd meg a pasztinákot!

Veress Máté - HillVital
2019. 08. 23. 08:17:00

Sárgarépa, petrezselyem és zeller egyben. Étkezésre a gyökerét használják a pasztináknak, és hasonlóan készítik el mint a sárgarépát, de az íze a zelleréhez hasonlít inkább.

Nagyon sok C-, B1- vitamin található benne, de ásványi anyagokban is gazdag (kalcium, foszfor, vas). 

A tápértéke a sárgarépáéhoz hasonló, de minden másban értékesebb annál. Sokkal magasabb a szárazanyaga és intenzívebb a sárgarépánál. Fontos tudnod, hogy a gyökere fogyasztható és a levele hiába hasonlít a zellerre, emberi táplálkozásra teljesen alkalmatlan. Ha főzéshez használod, akkor vigyázz mert könnyen túl édessé teheti az ételedet. Szárítva nagyon jó fehér aszalvány állítható elő belőle, ami pedig jól jöhet fűszernek. Gyógyhatásai is vannak, mégpedig rendkívül jó vizelethajtó, görcsoldó de vesekő és epekő esetén is pozitív hatásai vannak. Mindenképpen érdemes elhelyezned az ételeidben ezt a csodálatos zöldséget már csak a pozitív hatásai miatt is. 
A pasztinák hatásai

"Végignéztem, ahogyan a 26 éves testvéremet bekebelezte egy súlyos betegség, mindössze három hónap alatt… Nagyon hiányzik…, viszont a hiányérzetnél nyomasztóbb a tudat, hogy nem tettem semmit, pedig mint kiderült, nagyon is sokat tehettem volna, csak azt gondoltam, hogy ez nem az én dolgom. Késő bánat, de neked még lehet, hogy nem késő. Töltsd le és olvasd el ezt a könyvet, és többet soha nem fognak rászedni”

"Dr. Rojkó László, Budai Péter"

 
Tartalomhoz tartozó címkék: pasztinák

Keresés