Termékek Menü
0

Ismerd meg a quinoat az inka gabonakülönlegességet

HillVital
2016-02-03 16:07:00
Ismerd meg a quinoat az inka gabonakülönlegességet Egy nagyon tápláló és egészséges, ámde sokak számára ismeretlen étel.
Tovább…

A quinoa egy Dél-Amerikából származó növény kimagasló tápértékkel és alacsony kalóriával. A legtáplálóbb gabonafélékhez tartozik, és nagyon sokféle ásványi anyagot tartalmaz, mint pl.: kalcium, kálium, magnézium, vas, cink. Gazdag még B-, C- és E-vitaminban. Az áfonyához hasonlóan magas a rosttartalma, és bővelkedik antioxidánsokban is. Ellentétben a többi gabonával, ennek nagy a fehérjetartalma, ezért nagy szerepet játszhat az egészséges táplálkozásban. Gluténmentes, ezért az arra érzékenyek is nyugodtan fogyaszthatják. A lúgosító hatása miatt fontos alapanyaga szokott lenni a méregtelenítő kúráknak. És hogy miben más, mint a többi gabona? Sokkal magasabb a zsírtartalma, és a fehérjetartalma, illetve tápanyag- és ásványi anyag - tartalma is felülmúl más gabonaféléket. Változatosan is felhasználhatjuk a quinoat, így másképpen is élvezhetjük a gabonák jótékony hatását. Nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthetjük a quinoat, és mivel semleges az íze, sós és édes ételekhez is ajánljuk. Készíthetünk belőle akár köretet rizs vagy köles helyett, de levest, főételt és desszertet is készíthetünk belőle. Ajánlott még salátákhoz, főzelékekhez, de különböző töltelékekhez is nagyon jól felhasználható.

Tartalomhoz tartozó címkék: blog
blog comments powered by Disqus
Google