Termékek Menü
0

Ízletes almakarikák

HillVital
2017-01-04 14:54:00
Ízletes almakarikák

Fahéjas édességeket nemcsak karácsonykor ehetünk. Ráadásul ez a recept az alma és a fahéj kombinációjának egy új formája. Akár az ünnepek után is bátran elkészíthetjük, ha már unjuk a megszokott bejgliket, süteményeket. 
Tovább olvasom...

Hozzávalók 2 adagra:

 

- 120 ml mandulatej

- 80 mg teljes kiőrlésű liszt

- 1 kávéskanál sütőpor

- 1 db tojás

- 1 csipet só

- 1 evőkanál xilit

- 1 csipet őrölt fahéj

- 2 db alma

- 2 evőkanál porcukor (nyírfacukorból)

- 1 kávéskanál őrölt fahéj

- Kókuszolaj a sütéshez

Elkészítés

Egy magas falú edénybe öntsük bele a tejet, majd a lisztet egy másik tálban keverjük össze a sütőporral. A tejhez adjuk hozzá a lisztes keveréket, a tojást, a fahéjat, a xilitet és egy csipet sót, majd botmixerrel jól keverjük át a tésztát, és 20 percig hagyjuk állni. Ezután szeleteljük fel az almákat fél cm-es szeletekre, majd szaggassunk belőlük karikákat, és tegyük papírtörlő közé, hogy a felesleges nedvességet felszívja. Egy edényben melegítsünk kb. 2 ujjnyi kókuszolajat, az almakarikákat mártsuk bele a palacsintatésztába, és pár perc alatt süssük aranybarnára. Ekkor szedjük őket papírtörlőre. A porcukrot és fahéjat keverjük össze egy kis tálban, majd forgassuk bele még melegen a karikákat.
Almakarika készítés

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE, ÉS ADJ EGY ESÉLYT MAGADNAK AZ 5000. FT. ÉRTÉKŰ UTALVÁNY MEGNYERÉSÉRE!

 

Részletek


Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Receptek
blog comments powered by Disqus
Google