Menü

Joghurtban pácolt csirkemell recept

Sági Zsolt - HillVital
2021. 06. 29. 11:37:00

A hús a joghurttól omlós és szaftos lesz, a fűszerektől az íze különleges.
 

Hozzávalók:
 

- 3 db csirkemellfilé
 

A páchoz
 

- 2 gerezd fokhagyma

- 1 szál rozmaring (friss)

- 400 g joghurt - görög

- 1 mokkáskanál só

- fehér bors (őrölt)

- 1 db citrom reszelt héja
 

A hússütéshez
 

- 3 evőkanál kókuszolaj
 

Elkészítés:

A csirkemelleket felszeleteljük. A fokhagymát és a rozmaringot finomra aprítjuk, és a sóval, a borssal és a reszelt citrom héjával a joghurthoz adjuk. Jól összekeverjük, hogy a fűszerek egyenletesen legyenek a pácban. A felszeletelt csirkemellet egyenletesen beborítjuk a páccal. Azt egészet lefedjük alufóliával, és egy éjszakára hűtőbe tesszük. A hússzeletekről a joghurtos pác nagy részét eltávolítjuk. Egy serpenyőben kevés kókuszolajon a húsok mindkét oldalát 4-5 percig sütjük. Salátával, párolt zöldségkörettel vagy burgonyával tálaljuk. 

Joghurtban párolt csirkemell recept.

HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?

IGEN
NEM
 

Keresés