Termékek Menü
0

Egy könnyed nyári saláta: Joghurtos padlizsánsaláta

HillVital
2015-07-03 14:09:00
Egy könnyed nyári saláta: Joghurtos padlizsánsaláta

A nagy hőségben jólesik egy hideg saláta. Készítsd el te is!
Tovább…

Szükségünk lesz a következőkre:
- 1 darab nyers padlizsán
- egy fél citrom leve
- mentalevél
- petrezselyem
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 fej lilahagyma
- 400 ml görögjoghurt
- só
- feketebors
- 3 evőkanál olívaolaj

Köretként és akár magában is megállja a helyét ez a kiváló saláta, sőt egészséges és még gyorsan is elkészíthető. Elkészítés után ajánlott betenni a hűtőbe egy éjszakára, mert úgy érnek össze az ízek.

Elkészítése:
Először melegítsük fel a sütőt 200 fokra. Kockázzuk fel a padlizsánt, majd sózzuk és borsozzuk be, ezután locsoljuk meg olívaolajjal, végül tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és 15 perc alatt süssük meg a padlizsánkockákat. Mialatt sül a padlizsán, aprítsuk fel a fokhagymát, a lilahagymát és a zöldfűszereket. Az edénybe aprított hagymákat és fűszereket tegyük egy edénybe, majd sózzuk, borsozzuk meg, tegyük hozzá a görögjoghurtot, és facsarjuk hozzá a fél citromot. Vegyük ki a padlizsánt a sütőből, és keverjük hozzá a joghurtos öntethez. Tegyük be a hűtőbe egy éjszakára, hogy az ízek összeérjenek.

Tartalomhoz tartozó címkék: blog
blog comments powered by Disqus
Google