Menü
ÜGYFÉLSZOLGÁLAT, RENDELÉS:
06 42 783 718 ; 06 30 838 4363
INGYENES SZÁLLÍTÁS
30 NAP GARANCIA
100% PÉNZVISSZAFIZETÉS

Egy könnyed nyári saláta: Joghurtos padlizsánsaláta

HillVital
2015. 07. 03. 14:09:00

Szükségünk lesz a következőkre:
- 1 darab nyers padlizsán
- egy fél citrom leve
- mentalevél
- petrezselyem
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 fej lilahagyma
- 400 ml görögjoghurt
- só
- feketebors
- 3 evőkanál olívaolaj

Köretként és akár magában is megállja a helyét ez a kiváló saláta, sőt egészséges és még gyorsan is elkészíthető. Elkészítés után ajánlott betenni a hűtőbe egy éjszakára, mert úgy érnek össze az ízek.

Elkészítése:
Először melegítsük fel a sütőt 200 fokra. Kockázzuk fel a padlizsánt, majd sózzuk és borsozzuk be, ezután locsoljuk meg olívaolajjal, végül tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és 15 perc alatt süssük meg a padlizsánkockákat. Mialatt sül a padlizsán, aprítsuk fel a fokhagymát, a lilahagymát és a zöldfűszereket. Az edénybe aprított hagymákat és fűszereket tegyük egy edénybe, majd sózzuk, borsozzuk meg, tegyük hozzá a görögjoghurtot, és facsarjuk hozzá a fél citromot. Vegyük ki a padlizsánt a sütőből, és keverjük hozzá a joghurtos öntethez. Tegyük be a hűtőbe egy éjszakára, hogy az ízek összeérjenek.

"Végignéztem, ahogyan a 26 éves testvéremet bekebelezte egy súlyos betegség, mindössze három hónap alatt… Nagyon hiányzik…, viszont a hiányérzetnél nyomasztóbb a tudat, hogy nem tettem semmit, pedig mint kiderült, nagyon is sokat tehettem volna, csak azt gondoltam, hogy ez nem az én dolgom. Késő bánat, de neked még lehet, hogy nem késő. Töltsd le és olvasd el ezt a könyvet, és többet soha nem fognak rászedni”

 
Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Receptek

Keresés

GÖRGESS TOVÁBB