Menü

A Jókai bableves egészséges verziója

HillVital
2016. 12. 19. 15:48:00

Nézzük, mikre lesz szükségünk az elkészítéshez:

- 4 répa
- füstölt csülök
- 1 zellergumó
- 80 dkg tarkabab
- 10 gerezd fokhagyma
- 2 fej hagyma
- szükségünk van fűszerekre: só, bors, babérlevél, paprika, tárkony, tárkonyecet és citromlé


Az elkészítés előtti este áztassuk be a babot és a csülköt!

Főzzük elő a csülköt babérlevéllel. Tisztítsuk meg a zöldségeket, és vágjuk negyedbe. 1 fej hagymát kockázzunk fel, és olívaolajon pároljuk meg, majd tegyük hozzá a zöldséget és a csülköt. Ezt öntsük fel a csülök főzővizével, és ha nem elég, akkor még öntsünk hozzá vizet. Tegyük bele egészben a zellergumót és egy másik fej hagymát. Most jön 6 gerezd fokhagyma és egy kis bors. Ha a hozzávalók megpuhultak, szedjünk egy kicsit a sűrűjéből, és pürésítsük meg botmixerrel, majd ezzel visszasűríthetjük a levesünket. Ha ezek megvannak, akkor ízesítsük sóval, borssal, ecettel, tárkonnyal és citromlével! Érdemes még ilyenkor belereszelni 2 gerezd fokhagymát az íze miatt. Egy kis vágott petrezselyem a tetejére, és ízlés szerint fogyaszthatjuk akár tejföllel is.

Jókai bableves egészségesen

Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Receptek
Google