Menü
ÜGYFÉLSZOLGÁLAT, RENDELÉS:
06 42 783 718 ; 06 30 838 4363
INGYENES SZÁLLÍTÁS
30 NAP GARANCIA
100% PÉNZVISSZAFIZETÉS

Kalciumban gazdag zöldségekkel a csontritkulás ellen

HillVital
2014. 12. 15. 16:09:00

A Kalcium

A csontritkulás megelőzésében létfontosságú a megfelelő mennyiségű kalcium bevitele. Természetesen nem csak a zöldségekben, hanem a tejtermékekben, halakban, gyümölcsökben és egyéb élelmiszerekben is található, kisebb-nagyobb mértékben kalcium. A zöldségek azonban a legegészségesebb élelmiszerek, ezért most ezen keresztül közelítjük meg a kalcium tartalom kérdését.

Kalciumban gazdag zöldségek

Most a 11 legtöbb kalciumot tartalmazó, kizárólag zöldségeket gyűjtöttük össze. A szempont, ami szerint rangsoroltuk őket természetesen a kalcium tartalom volt. A zöldségek mennyiségét pedig egységesen 100 grammban határoztuk meg.

Brokkoli

Gomba

Az egyes gombafajok között ugyan valamennyire eltérhet a kalcium tartalom, de nagyjából egyezik az arány. A legmagasabb mért eredmény a csiperkegombánál volt jelen, ami nem csak ennek köszönhetően az egyik legkedveltebb gombaféle. 100 gramm gombában kb. 200 mg kalcium található meg. Így toronymagasan vezeti a kalciumot tartalmazó zöldségek mezőnyét.

Fejes káposzta

A fejes káposztánál mindenféleképpen meg kell jegyezni, hogy a mért legnagyobb értékek, nem a nyers, hanem a főtt változatban találhatók meg. Természetesen nyers állapotában sem elhanyagolható a kalcium tartalom. 100 gramm fejes káposztából, így akár 160 mg kalcium is nyerhető a szervezet számára.

Brokkoli

A brokkoli nem hiába a szülők egyik kedvence, amit a gyerekek mégsem szívesen fogyasztanak. Pedig az egészséges csontokra minden gyereknek szüksége van. Gyerekkorban lehet a legjobban felvértezni a csontokat a csontritkulás kialakulása ellen, így fontos lenne, hogy ebben a korban is fogyasszunk zöldséget, kalciumban gazdag zöldséget. 100 gramm brokkoli 113 mg kalciumhoz juttatja a szervezetet.  

Póréhagyma

Csicseriborsó

A hüvelyesek rendjébe tartozó csicseriborsó kalcium tartalom terén megelőzi a sokak által kedvelt zöldborsót és babot is. Íme tehát egy ok, a sok közül, amiért érdemes fogyasztani, ezt a kissé elhanyagolt zöldségfélét is. 100 gramm csicseriborsóban 110 mg kalcium található meg.

Fehér bab

Itt van a következő zöldség a hüvelyesek rendjéből. Ha valaki ragaszkodik a babfélékhez, akkor ne zöldbabot, vagy tarkababot használjon, hanem fehér babot. Ebben ugyanis lényegesen több a kalcium, mint a többi fajtában. Nem csak főzelékbe kiváló, hanem levesekbe, vagy akár salátákba is megállja a helyét. 100 gramm fehér bab pedig 105 mg kalciummal gazdagítja a szervezetet.

Póréhagyma

Megint egy olyan zöldséggel állunk szemben, amit a többi hagymaféléhez képest elhanyagolnak mind nyers változatban, mind a főzés során. A legnépszerűbb hagymafajták: a vöröshagyma, a lilahagyma, de még az újhagyma sem veszi fel a versenyt a póréhagyma csontokra gyakorolt jótékony hatásával. Úgy próbáld ki, hogy 100 gramm póréhagyma 87 mg kalciumot tartalmaz.

 

"Végignéztem, ahogyan a 26 éves testvéremet bekebelezte egy súlyos betegség, mindössze három hónap alatt… Nagyon hiányzik…, viszont a hiányérzetnél nyomasztóbb a tudat, hogy nem tettem semmit, pedig mint kiderült, nagyon is sokat tehettem volna, csak azt gondoltam, hogy ez nem az én dolgom. Késő bánat, de neked még lehet, hogy nem késő. Töltsd le és olvasd el ezt a könyvet, és többet soha nem fognak rászedni”

"Dr. Rojkó László, Budai Péter"

 
Tartalomhoz tartozó címkék: blog

Keresés