Menü
ÜGYFÉLSZOLGÁLAT, RENDELÉS:
06 42 783 718 ; 06 30 838 4363
INGYENES SZÁLLÍTÁS
30 NAP GARANCIA
100% PÉNZVISSZAFIZETÉS

Kandírozott gyümölcs készítése házilag

HillVital
2018. 01. 16. 15:22:00

A kandírozás lényegében egyfajta tartósítás: a gyümölcsökben lévő vizet cukorral helyettesítjük, így sokáig elállnak. Nemcsak gyümölcsöket, hanem ehető virágokat és citrusfélék héját is tartósíthatjuk ezzel az eljárással.

Elkészítés: Először elkészítjük a szirupot. 1 kg gyümölcsre kb. 1 liter szirupot számolunk (6 dl vízhez fél kg cukor). Ezután a gyümölcsöket kisebb, vékony csíkokra, darabokra vágjuk, majd a szirupban forraljuk. Addig forraljuk a gyümölcsöt, amíg enyhén átlátszó-opálos lesz. Ha többféle gyümölcsöt készítünk, mindegyiket külön szirupban főzzük, hogy ne keveredjenek az ízek. Ha kész, egy sütőpapírral bélelt tepsire terítjük a kész gyümölcsöket, és beleforgatjuk a kristálycukorba, és legalább egy napig szárítjuk. Ha kevés az időnk, és gyorsan akarjuk elkészíteni, akkor beletesszük egy 40-50 fokos sütőbe, és kb. 1-2 óra alatt kiszárítjuk. 

Nem túl egészséges, de isteni finom. Nagy ritkán megengedhetünk magunknak egy kis kényeztetést.
Kandírozott gyümölcs házilag recept.

 

"Végignéztem, ahogyan a 26 éves testvéremet bekebelezte egy súlyos betegség, mindössze három hónap alatt… Nagyon hiányzik…, viszont a hiányérzetnél nyomasztóbb a tudat, hogy nem tettem semmit, pedig mint kiderült, nagyon is sokat tehettem volna, csak azt gondoltam, hogy ez nem az én dolgom. Késő bánat, de neked még lehet, hogy nem késő. Töltsd le és olvasd el ezt a könyvet, és többet soha nem fognak rászedni”

 
Tartalomhoz tartozó címkék: blog

Keresés

GÖRGESS TOVÁBB