Termékek Menü
0

Kapor, a természetes inzulin

HillVital
2017-07-04 16:21:00

Mit kell tudni a kaporról?

A kapornak vércukorszint-csökkentő hatása jelentős, egyfajta természetes inzulin. De csökkenti a koleszterinszintet is, valamint segít az erős fogak, a csontok megtartásában. De kiváló az izomzat növelésére is. Nyersen fogyasztva a kapor értékes antioxidáns, valamint kiváló C-vitaminforrás. A növény tartalmaz még: A-vitamint, riboflavint, B1-, B2-, B3-, B6- és E-vitamint. Ezenkívül folsavat, pektint, kalciumot, vasat, rezet, magnéziumot, káliumot, foszfort, cinket és igen nagy mennyiségű rostot. Gyomorerősítő hatása közismert, de vizelethajtóként is számon tartják, valamint nyugtató és antibakteriális hatása is van. Baktériumellenes hatása igen erős, képes meggátolni a káros kórokozók elszaporodását a belekben. A kapor legalább olyan erős baktériumölő, mint a fokhagyma.

Kiválóan alkalmazható álmatlanság és fogínygyulladás esetén is. Termésének teája másnaposság ellen is hatásos, de a népi gyógyászatban használják csuklás, fejfájás és szamárköhögés ellen is.

További hatásai: nyálkaoldó, köhögéscsillapító. Fogyaszthatjuk frissen vagy teaként. Emésztési rendellenségek, puffadás ellen is hatásos, kismamáknál pedig serkenti a tejelválasztást.

A kapor tágítja a szívkoszorúereket, ajánlható angina pectoris esetén. De csökkenti a magas vérnyomást, jótékony hatású a szívizom vérellátása szempontjából. Fokozza az étvágyat, egyben szélhajtó is. Használata bélféregűző teák összetevőjeként is ismert.
A kapor jótékony hatásai.

Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Gyógynövények
blog comments powered by Disqus
Google