Menü
ITT JÁRSZ A WEBÁRUHÁZBAN: > >

Káposzta, nem csak a nyuszinak!

HillVital
2017. 11. 28. 07:28:00

A káposzta rendkívül egészséges a szervezet számára.

Külső levelei jó E-vitamin-források. A nyers fejes káposzta bővelkedik C-vitaminban, valamint A-, B6-, B12-, D- és K-vitaminban. Ezenkívül magas a vas-, a kálium- és a kalciumtartalma. De van benne mangán, cink, réz magnézium és foszfor is. A káposztában van kén is, ezért olyan jellegzetes az illata. Ennek köszönhető, hogy rendkívül hatásos a baktériumokkal szemben.

A káposztát a konyhában többféle étel elkészítéséhez is felhasználhatjuk. Készülhetnek belőle levesek, főzelékek, saláták, dinsztelve köretek. A legegészségesebb nyersen fogyasztani.

A káposzta sok embernél puffadást okoz, ezért nem fogyasztják szívesen.

Ezen úgy segíthetünk, hogy a káposzta első főzőlevét leöntjük, majd tiszta vízzel folytatjuk az étel elkészítését.  A nyers fejes káposzta bővelkedik C-vitaminban, valamint A-, B6-, B12-, D- és K-vitaminban. Ezenkívül magas a vas-, a kálium- és a kalciumtartalma.

Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Gyógynövények