Menü

Karácsony az epebetegeknek

HillVital
2017-12-14 08:03:00

Nagyon kellemetlen tünetekkel járhat, akinek valamilyen epebetegsége van.

Főleg karácsonykor, amikor annyi csábító étel van az asztalon. Az, aki epebántalmakkal küszködik, annak mindenképpen csökkentenie kell a zsírbevitelt. Kerülni kell az állati zsírokat, helyettük inkább növényi olajat ajánlott fogyasztani. Nem jók a zsíros, vörös húsok (kacsa, liba) sem, különösen a füstölt és a fűszeres kolbászok. A zsírban sütés helyett inkább pároljunk, grillezzünk.
Szinte minden helyen található karácsonykor az asztalon hal.

Ezek közül válasszuk inkább a kevésbé zsírosokat, mint pl. pisztráng, tőkehal, ponty és tonhal. Hagyjuk el a tejtermékek közül a tejet és a tejszínt, de natúr joghurt, kefir és túró fogyasztható. A szénhidrátokat is válogassuk meg jól! Nyugodtan fogyaszthatunk barnarizst, krumplit és teljes kiőrlésű tésztát, de csak mértékkel!
Az italok közül kerülendőek a szénsavas és az alkoholos italok. A gyümölcsök közül javasolt az alma, a körte, a citrusfélék, a banán és a bogyós gyümölcsök.

A zöldségek közül jó választás a hagyma, a répa, a gomba, a zöldborsó és a zeller is.

Az, aki epebántalmakkal küszködik, annak mindenképpen csökkentenie kell a zsírbevitelt. Kerülni kell az állati zsírokat, helyettük inkább növényi olajat ajánlott fogyasztani.

Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Betegségek
blog comments powered by Disqus
Google