Menü
ÜGYFÉLSZOLGÁLAT, RENDELÉS:
06 42 783 718 ; 06 30 838 4363
INGYENES SZÁLLÍTÁS
30 NAP GARANCIA
100% PÉNZVISSZAFIZETÉS
ITT JÁRSZ A WEBÁRUHÁZBAN: > >

Nincs karácsony bejgli nélkül!

HillVital
2017. 12. 19. 13:26:00

Hozzávalók:
 

Tészta:
 

50 dkg liszt

25 dkg vaj

1 tojás

2 dkg élesztő

2 evőkanál porcukor

1,5 dl tejföl

késhegynyi só

Mákos töltelék:
 

25-30 dkg darált mák

20 dkg porcukor

1 dl tej

1 nagyobb citrom reszelt héja

2 maréknyi mazsola (nem fontos)

1 cs. vaníliás cukor

Diós töltelék:
 

25 dkg darált dió

20 dkg porcukor

1 dl tej

2 marék mazsola (nem fontos)

ha nagyon száraz a töltelék 1 evőkanál tejföl

2,5 dl víz

Elkészítése:
 

Felfuttatjuk az élesztőt a tejben egy teáskanál cukorral. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a puha vajat, a tejfölt, a felfuttatott élesztőt, a pici sót, majd jól összedolgozzuk, vagyis sima tésztává dagasztjuk. Félretesszük, és meleg helyen letakarva kelesztjük.

Közben elkészítjük a töltelékeket. Összekeverjük a hozzávalókat, figyelve arra, hogy megfelelő keménységű, illetve lágyságú legyen mind a dió-, mind a máktöltelék. Lassú tűzön picit felrottyantjuk.

Ha megkelt a tésztánk, lisztezett deszkára borítjuk, és négy cipóra osztjuk. Kinyújtjuk egyenként a cipókat téglalap alakúra, rákenjük a tölteléket. A két rövidebb szélét üresen hagyjuk, behajtjuk és feltekerjük. A hajtás szélei lehetőleg a tészta aljára kerüljenek.

Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a rudakat, tojással lekenjük a tetejüket, majd ismét megkelesztjük. Újra megkenjük a tojással, villával megszurkáljuk, és 180 fokra előmelegített sütőbe helyezzük. Barnás-pirosra sütjük, ha kihűlt, ujjnyi vastagságúra szeleteljük.

Mielőtt hozzáfogunk, nem árt elolvasni a Tippek a bejgli készítéséhez című cikkünket is!
Tudd meg hogyan kell elkészíteni a karácsonyi bejglit.

 

"Végignéztem, ahogyan a 26 éves testvéremet bekebelezte egy súlyos betegség, mindössze három hónap alatt… Nagyon hiányzik…, viszont a hiányérzetnél nyomasztóbb a tudat, hogy nem tettem semmit, pedig mint kiderült, nagyon is sokat tehettem volna, csak azt gondoltam, hogy ez nem az én dolgom. Késő bánat, de neked még lehet, hogy nem késő. Töltsd le és olvasd el ezt a könyvet, és többet soha nem fognak rászedni”

"Dr. Rojkó László, Budai Péter"

 
Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Receptek

Keresés