Termékek Menü
0

Nincs karácsony bejgli nélkül!

HillVital
2017-12-19 13:26:00

Hozzávalók:
 

Tészta:
 

50 dkg liszt

25 dkg vaj

1 tojás

2 dkg élesztő

2 evőkanál porcukor

1,5 dl tejföl

késhegynyi só

Mákos töltelék:
 

25-30 dkg darált mák

20 dkg porcukor

1 dl tej

1 nagyobb citrom reszelt héja

2 maréknyi mazsola (nem fontos)

1 cs. vaníliás cukor

Diós töltelék:
 

25 dkg darált dió

20 dkg porcukor

1 dl tej

2 marék mazsola (nem fontos)

ha nagyon száraz a töltelék 1 evőkanál tejföl

2,5 dl víz

Elkészítése:
 

Felfuttatjuk az élesztőt a tejben egy teáskanál cukorral. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a puha vajat, a tejfölt, a felfuttatott élesztőt, a pici sót, majd jól összedolgozzuk, vagyis sima tésztává dagasztjuk. Félretesszük, és meleg helyen letakarva kelesztjük.

Közben elkészítjük a töltelékeket. Összekeverjük a hozzávalókat, figyelve arra, hogy megfelelő keménységű, illetve lágyságú legyen mind a dió-, mind a máktöltelék. Lassú tűzön picit felrottyantjuk.

Ha megkelt a tésztánk, lisztezett deszkára borítjuk, és négy cipóra osztjuk. Kinyújtjuk egyenként a cipókat téglalap alakúra, rákenjük a tölteléket. A két rövidebb szélét üresen hagyjuk, behajtjuk és feltekerjük. A hajtás szélei lehetőleg a tészta aljára kerüljenek.

Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a rudakat, tojással lekenjük a tetejüket, majd ismét megkelesztjük. Újra megkenjük a tojással, villával megszurkáljuk, és 180 fokra előmelegített sütőbe helyezzük. Barnás-pirosra sütjük, ha kihűlt, ujjnyi vastagságúra szeleteljük.

Mielőtt hozzáfogunk, nem árt elolvasni a Tippek a bejgli készítéséhez című cikkünket is!
Tudd meg hogyan kell elkészíteni a karácsonyi bejglit.

 

Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Receptek
blog comments powered by Disqus
ÜGYFÉLSZOLGÁLAT

Ügyfélszolgálat

Ha kérdésed van, hívd a

06 42-783-718
  06 30-838-4363

telefonszámot, vagy add meg az elérhetőséged és kollégáink munkanapokon (H-P 8-16 óra) perceken belül visszahívnak!


Közösségi oldal

YouTube csatorna

 

 

Iratkozz fel YouTube csatornánkra

Google