Termékek Menü
0

Karácsonyi habkarika!

HillVital
2015-12-03 16:44:00
Karácsonyi habkarika! Tovább bővítjük karácsonyi receptlistánkat. Készíts te is finom karácsonyi habkarikát!
Tovább…

Nézzük is a hozzávalókat (ez a mennyiség 13 darab elkészítéséhez elegendő):
- 240 g porcukor
- 80 g tojásfehérje
- negyed citrom leve
- 4 g étkezési keményítő

Ez egy nagyon jó recept karácsonyra, ugyanis nemcsak desszertnek, hanem dekorációnak is használhatjuk.
Nézzük is az elkészítését: Először is a sütőt melegítsük elő 80 fokra, és készítsünk elő egy szilikonos sütőpapírral fedett sütőlemezt. A porcukrot és tojásfehérjét mérjük egy tálba, és tegyük vízgőzre. Egy szűrőn át nyomjuk a citromlevet a tojásfehérjébe, hogy ne kerüljön bele mag. Folyamatos melegítés mellett keverjük csípősre a tojásfehérjét. Akkor tudjuk, hogy csípős, ha beledugjuk az ujjunkat, és csípi (ez kb. 60 fokot jelent). Ha már csípős a fehérje, akkor öntsük a robotgépbe, és tegyük bele a kukoricakeményítőt. 10-20 percig a legnagyobb fokozaton habosítsuk, míg kemény habbá nem válik! A kemény habot helyezzük csillagcsöves habzsákba, és már nyomhatjuk is ki a formákat a sütőpapírra. A kinyomott formákat tegyük 2 órára 80 fokos sütőbe, és szárítsuk készre. Csak akkor jók, ha hófehér marad a színük, és le lehet szedni őket a sütőpapírról. 

Tartalomhoz tartozó címkék: blog
blog comments powered by Disqus
Google