Menü
ÜGYFÉLSZOLGÁLAT, RENDELÉS:
06 42 783 718 ; 06 30 838 4363
INGYENES SZÁLLÍTÁS
30 NAP GARANCIA
100% PÉNZVISSZAFIZETÉS
ITT JÁRSZ A WEBÁRUHÁZBAN: > >

Karácsonyi habkarika!

HillVital
2015. 12. 03. 16:44:00

Nézzük is a hozzávalókat (ez a mennyiség 13 darab elkészítéséhez elegendő):
- 240 g porcukor
- 80 g tojásfehérje
- negyed citrom leve
- 4 g étkezési keményítő

Ez egy nagyon jó recept karácsonyra, ugyanis nemcsak desszertnek, hanem dekorációnak is használhatjuk.
Nézzük is az elkészítését: Először is a sütőt melegítsük elő 80 fokra, és készítsünk elő egy szilikonos sütőpapírral fedett sütőlemezt. A porcukrot és tojásfehérjét mérjük egy tálba, és tegyük vízgőzre. Egy szűrőn át nyomjuk a citromlevet a tojásfehérjébe, hogy ne kerüljön bele mag. Folyamatos melegítés mellett keverjük csípősre a tojásfehérjét. Akkor tudjuk, hogy csípős, ha beledugjuk az ujjunkat, és csípi (ez kb. 60 fokot jelent). Ha már csípős a fehérje, akkor öntsük a robotgépbe, és tegyük bele a kukoricakeményítőt. 10-20 percig a legnagyobb fokozaton habosítsuk, míg kemény habbá nem válik! A kemény habot helyezzük csillagcsöves habzsákba, és már nyomhatjuk is ki a formákat a sütőpapírra. A kinyomott formákat tegyük 2 órára 80 fokos sütőbe, és szárítsuk készre. Csak akkor jók, ha hófehér marad a színük, és le lehet szedni őket a sütőpapírról. 

"Végignéztem, ahogyan a 26 éves testvéremet bekebelezte egy súlyos betegség, mindössze három hónap alatt… Nagyon hiányzik…, viszont a hiányérzetnél nyomasztóbb a tudat, hogy nem tettem semmit, pedig mint kiderült, nagyon is sokat tehettem volna, csak azt gondoltam, hogy ez nem az én dolgom. Késő bánat, de neked még lehet, hogy nem késő. Töltsd le és olvasd el ezt a könyvet, és többet soha nem fognak rászedni”

"Dr. Rojkó László, Budai Péter"

 
Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Receptek

Keresés