Menü
ÜGYFÉLSZOLGÁLAT, RENDELÉS:
06 42 783 718 ; 06 30 838 4363
INGYENES SZÁLLÍTÁS
30 NAP GARANCIA
100% PÉNZVISSZAFIZETÉS
ITT JÁRSZ A WEBÁRUHÁZBAN: > >

Karácsonyi kakaós gumisüti!

HillVital
2015. 12. 11. 16:40:00

Nem egy hagyományos karácsonyi sütemény, de nem kell mindig ugyanazt csinálni, ráadásul sütni se kell, csak hűteni. Két rétegből áll: egy fehér és egy barna.
Nézzük a barna réteg hozzávalóit és elkészítését:
- 3 tojás

- 1,5 dl víz
- 2 evőkanál porzselatin
- 5 evőkanál porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 kanál kakaópor

A tojások sárgáját keverjük habosra a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd adjuk hozzá a 2 kanál keserű kakaóport. A tojásfehérjét verjük fel kemény habnak, melegítsük fel a 1,5 dl vizet, és tegyük bele a 2 evőkanál zselatint. Olvasszuk fel benne teljesen. A már meleg zselatint keverjük a kakaós krémhez, majd adjuk hozzá a felvert habot is. Lazán keverjük habos krémmé. A masszát simítsuk bele

20 x 30 cm-es tepsibe. 15 perc alatt megdermed egy hideg helyen. Amíg dermed a barna része, addig elkészíthetjük a fehéret.
Hozzávalók a fehér réteghez:
- 4 dl tejföl
- 7 evőkanál porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1,5 dl víz
- 2 evőkanál porzselatin
Keverjük ki a tejfölt a porcukorral és a vaníliás cukorral. A 1,5 dl vizet keverjük össze a 2 evőkanál zselatinnal, és keverjük hozzá a tejfölös krémhez. A kapott folyadékot öntsük rá a már megdermedt tepsiben lévő rétegre. Ha ez megvan, akkor ismét hűtsük 15 percet. Ha ez is megvan, ismételjük meg a két réteget, de vigyázzunk a teljes dermedésre. Ha kész, akkor tálalásig tároljuk hűtőben, majd felkockázva kínáljuk. 

"Végignéztem, ahogyan a 26 éves testvéremet bekebelezte egy súlyos betegség, mindössze három hónap alatt… Nagyon hiányzik…, viszont a hiányérzetnél nyomasztóbb a tudat, hogy nem tettem semmit, pedig mint kiderült, nagyon is sokat tehettem volna, csak azt gondoltam, hogy ez nem az én dolgom. Késő bánat, de neked még lehet, hogy nem késő. Töltsd le és olvasd el ezt a könyvet, és többet soha nem fognak rászedni”

"Dr. Rojkó László, Budai Péter"

 
Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Receptek

Keresés