Termékek Menü
0

Karácsonyi kakaós gumisüti!

HillVital
2015-12-11 16:40:00
Karácsonyi kakaós gumisüti!

Szereted a különlegességeket? Akkor készítsd el ezt a süteményt!
Tovább…

Nem egy hagyományos karácsonyi sütemény, de nem kell mindig ugyanazt csinálni, ráadásul sütni se kell, csak hűteni. Két rétegből áll: egy fehér és egy barna.
Nézzük a barna réteg hozzávalóit és elkészítését:
- 3 tojás

- 1,5 dl víz
- 2 evőkanál porzselatin
- 5 evőkanál porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 kanál kakaópor
A tojások sárgáját keverjük habosra a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd adjuk hozzá a 2 kanál keserű kakaóport. A tojásfehérjét verjük fel kemény habnak, melegítsük fel a 1,5 dl vizet, és tegyük bele a 2 evőkanál zselatint. Olvasszuk fel benne teljesen. A már meleg zselatint keverjük a kakaós krémhez, majd adjuk hozzá a felvert habot is. Lazán keverjük habos krémmé. A masszát simítsuk bele

20 x 30 cm-es tepsibe. 15 perc alatt megdermed egy hideg helyen. Amíg dermed a barna része, addig elkészíthetjük a fehéret.
Hozzávalók a fehér réteghez:
- 4 dl tejföl
- 7 evőkanál porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1,5 dl víz
- 2 evőkanál porzselatin
Keverjük ki a tejfölt a porcukorral és a vaníliás cukorral. A 1,5 dl vizet keverjük össze a 2 evőkanál zselatinnal, és keverjük hozzá a tejfölös krémhez. A kapott folyadékot öntsük rá a már megdermedt tepsiben lévő rétegre. Ha ez megvan, akkor ismét hűtsük 15 percet. Ha ez is megvan, ismételjük meg a két réteget, de vigyázzunk a teljes dermedésre. Ha kész, akkor tálalásig tároljuk hűtőben, majd felkockázva kínáljuk. 

Tartalomhoz tartozó címkék: blog
blog comments powered by Disqus
Google