Menü
ÜGYFÉLSZOLGÁLAT, RENDELÉS:
06 42 783 718 ; 06 30 838 4363
INGYENES SZÁLLÍTÁS
30 NAP GARANCIA
100% PÉNZVISSZAFIZETÉS
ITT JÁRSZ A WEBÁRUHÁZBAN: > >

A karácsonyi mézeskalács titka

HillVital
2017. 12. 13. 14:53:00

A következő recept nem - a Hillvitaltól megszokott- egészséges változat, de nagyon finom és puha.

A puha tészta titka a zsiradék. Minél több zsiradék van a tésztában, annál puhább lesz a sütemény. A másik titok a megfelelő cukor mennyisége. Ha kevesebb a zsiradék és sok a cukor, akkor keményebb lesz a tészta. A másik titok a sütésben rejlik. Sokan attól félnek, hogy ha nem barnul meg a mézeskalács, akkor nyers marad. Ezért túlsütik, és ettől bizony kemény lesz. Elegendő 5-10 perc, amikor kezd barnulni, és már ki is lehet venni a sütőből.

Hozzávalók:

- 1 tojás
- 0,7 dl méz
- 75 g porcukor
- 250 g finomliszt
- 2 t.k. mézeskalács fűszerkeverék
- 1 t.k. szódabikarbóna
- 75 g vaj

Elkészítés:
 

A száraz hozzávalókat egy tálban összekeverjük. Ezután hozzáadjuk a vajat. Ekkor a tészta a vaj miatt még morzsás állagú. A következő lépés a méz és a tojás hozzáadása. Addig gyúrjuk, míg a hozzávalók teljesen egyé nem válnak. Nem baj, ha kicsit puhább a tészta, mert egy tálban letakarva kb. 1 órára a hűtőbe tesszük.

Közben előkészítjük a tepsit. A tepsibe sütőpapírt teszünk. A hűtőből kivett tésztát kinyújtjuk kb. 3 mm vastagra, és tetszőleges karácsonyi formákkal kiszaggatjuk.
Az így elkészült formákat a tepsibe rakjuk. 180 fokos előmelegített sütőben addig sütjük, ameddig a szélei elkezdenek felpúposodni. Nagyjából 5-10 perc. Az így elkészült mézeskalácsokat kihűlés után díszíthetjük.

Legközelebb a karácsonyi mézeskalács egy egészséges változatával ismerkedhetünk meg.
Ismerd meg a karácsonyi mézeskalács titkait.

"Végignéztem, ahogyan a 26 éves testvéremet bekebelezte egy súlyos betegség, mindössze három hónap alatt… Nagyon hiányzik…, viszont a hiányérzetnél nyomasztóbb a tudat, hogy nem tettem semmit, pedig mint kiderült, nagyon is sokat tehettem volna, csak azt gondoltam, hogy ez nem az én dolgom. Késő bánat, de neked még lehet, hogy nem késő. Töltsd le és olvasd el ezt a könyvet, és többet soha nem fognak rászedni”

"Dr. Rojkó László, Budai Péter"

 
Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Receptek

Keresés