Menü
ITT JÁRSZ A WEBÁRUHÁZBAN: > >

A karácsonyi mézeskalács titka

HillVital
2017. 12. 13. 14:53:00

A következő recept nem - a Hillvitaltól megszokott- egészséges változat, de nagyon finom és puha.

A puha tészta titka a zsiradék. Minél több zsiradék van a tésztában, annál puhább lesz a sütemény. A másik titok a megfelelő cukor mennyisége. Ha kevesebb a zsiradék és sok a cukor, akkor keményebb lesz a tészta. A másik titok a sütésben rejlik. Sokan attól félnek, hogy ha nem barnul meg a mézeskalács, akkor nyers marad. Ezért túlsütik, és ettől bizony kemény lesz. Elegendő 5-10 perc, amikor kezd barnulni, és már ki is lehet venni a sütőből.

Hozzávalók:

- 1 tojás
- 0,7 dl méz
- 75 g porcukor
- 250 g finomliszt
- 2 t.k. mézeskalács fűszerkeverék
- 1 t.k. szódabikarbóna
- 75 g vaj

Elkészítés:
 

A száraz hozzávalókat egy tálban összekeverjük. Ezután hozzáadjuk a vajat. Ekkor a tészta a vaj miatt még morzsás állagú. A következő lépés a méz és a tojás hozzáadása. Addig gyúrjuk, míg a hozzávalók teljesen egyé nem válnak. Nem baj, ha kicsit puhább a tészta, mert egy tálban letakarva kb. 1 órára a hűtőbe tesszük.

Közben előkészítjük a tepsit. A tepsibe sütőpapírt teszünk. A hűtőből kivett tésztát kinyújtjuk kb. 3 mm vastagra, és tetszőleges karácsonyi formákkal kiszaggatjuk.
Az így elkészült formákat a tepsibe rakjuk. 180 fokos előmelegített sütőben addig sütjük, ameddig a szélei elkezdenek felpúposodni. Nagyjából 5-10 perc. Az így elkészült mézeskalácsokat kihűlés után díszíthetjük.

Legközelebb a karácsonyi mézeskalács egy egészséges változatával ismerkedhetünk meg.
Ismerd meg a karácsonyi mézeskalács titkait.

Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Receptek