Menü
ÜGYFÉLSZOLGÁLAT, RENDELÉS:
06 42 783 718 ; 06 30 838 4363
INGYENES SZÁLLÍTÁS
30 NAP GARANCIA
100% PÉNZVISSZAFIZETÉS

Karalábé, az egyik legegészségesebb zöldség

HillVital
2016. 07. 26. 14:33:00

Már az ókorban kedvelt konyhai alapanyagként használták. De nemcsak a konyhában válik hasznunkra, hanem az egészségünk megóvásában is nagy szerepet játszik.

Alacsony kalóriatartalmú, rostban igen gazdag. C-vitaminban és káliumban bővelkedik.

A karalábéban sok az izotiocianát, amely segíti az ösztrogén termelését, így bizonyos rákfajták kialakulását gátolja a szervezetben. A karalábénak a levele is sokféle tápanyagot tartalmaz, bár szinte csak a gumószerűen megvastagodott szárát fogyasztjuk. A levele A-, K- és B-vitaminokat tartalmaz, valamint karotint és ásványi anyagokat.

A karalábé nyersen is nagyon ízletes, de párolva, főzve is kiváló étel. Salátákba is tehetjük, de levesként is finom, vagy más levesekbe is tehetjük, pl. húsleves. Készíthetünk belőle főzeléket tejfölösen, de grillezhetjük is. A levelét felhasználhatjuk tölteni, akárcsak a szőlőlevelet.

Azt viszont tudni kell e zöldségről, hogy könnyen fás lehet, és az már nem olyan finom. Csak hibátlan, foltoktól és vágásoktól mentes, friss, telt levelű karalábét vásároljunk.
Már az ókorban kedvelt konyhai alapanyagként használták. De nemcsak a konyhában válik hasznunkra, hanem az egészségünk megóvásában is nagy szerepet játszik.

"Végignéztem, ahogyan a 26 éves testvéremet bekebelezte egy súlyos betegség, mindössze három hónap alatt… Nagyon hiányzik…, viszont a hiányérzetnél nyomasztóbb a tudat, hogy nem tettem semmit, pedig mint kiderült, nagyon is sokat tehettem volna, csak azt gondoltam, hogy ez nem az én dolgom. Késő bánat, de neked még lehet, hogy nem késő. Töltsd le és olvasd el ezt a könyvet, és többet soha nem fognak rászedni”

 
Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Gyógynövények

Keresés

GÖRGESS TOVÁBB