Menü
ÜGYFÉLSZOLGÁLAT, RENDELÉS:
06 42 783 718 ; 06 30 838 4363
INGYENES SZÁLLÍTÁS
30 NAP GARANCIA
100% PÉNZVISSZAFIZETÉS
ITT JÁRSZ A WEBÁRUHÁZBAN: > >

A karambola gyümölcs

A karambola gyümölcs csillaggyümölcs néven is ismerős lehet.

A csillaggyümölcs név onnan ered, hogy ha középen kettévágjuk, egy ötágú csillag alakú formát kapunk belőle. A karambola gyümölcs népszerűsége egyre inkább terjedőben van. Íze a szilva, ananász és citrom kombinációjára emlékeztet, azonban egyeseknek inkább a papaya, narancs és grapefruit kombinációját idézi.

A csillaggyümölcs teljes egészében fogyasztható. Puha héja van, amely éretlenül zöld színű, majd mikor megérik akkor aranysárgára vált át.

A karambola tápértéke:

Tápanyagok   Mennyiség
Kalória   40
Összetett zsír 0 g
Telített zsír 0 g
C-vitamin 45%
A-vitamin 15%
Kalcium  0%
Vas  2%
Koleszterin 0 mg
Nátrium  0 mg
Összetett szénhidrát 10 g
Diétás rostok 3 g
Cukrok 7 g
Fehérje  1 g

Mire is használható a csillaggyümölcs?

Székrekedés megelőzésére illetve megszüntetésére
Koleszterin csökkentésre
Másnaposság kezelésére
Fáradt szemek kezelésére
Szoptató anyák esetében, a tejmennyiség növelésére
Napszúrás, hányinger, gyomorrontás, meghűlés és influenza kezelésére
Segít a fogyásban

 

A csillaggyümölcs felhasználása

A csillagyümölcsöt Európában főleg szeletekre vágva gyümölcssalátákból vagy hidegtálak díszítőjeként ismerhetjük. Ázsiában azonban már más a helyzet. Gyengén megsózva kiváló szomjoltó, azonban megcukrozva nyersen vagy főve, kandírozva vagy zseléként is fogyasztják. A leve savanykás jelleget kölcsönös a koktéloknak.

Készíthetünk belőle egyszerű kompótot

Hozzávalók (6 főre):

225g eritrit
240ml frissen facsart narancslé
240ml víz
3db csillaggyümölcs
4 mangó
1 evőkanál
4 db mangó

 

Rakjunk fel a tűzre egy kisebb lábost (ne alumínium legyen), tegyük bele az eritritet, a narancslevet, a vizet, és kavargassuk rövid ideig. A csillaggyümölcsöt hámozzuk meg, szeleteljük fel, majd a szárait kisebb lángon forraljuk össze a többi hozzávalóval, amíg egy sűrűbb szirupot nem kapunk. Ezután a gyümölcs szárait vegyük ki a szirupból, majd a felszeletelt csillaggyümölcsöt is tegyük a lábosba, és pároljuk addig, míg megpuhul. Helyezzük bele a felvágott mangót, és 4 percig forraljuk össze a többi gyümölccsel. Miután összeforrtak, egy kanállal szedjük ki a gyümölcsöket a lábosból, és az így kapott szirupot egy szitán keresztül töltsük át egy hőálló edénybe. Hűtsük szobahőmérsékletűre, majd végül helyezzük a hűtőszekrénybe.

"Végignéztem, ahogyan a 26 éves testvéremet bekebelezte egy súlyos betegség, mindössze három hónap alatt… Nagyon hiányzik…, viszont a hiányérzetnél nyomasztóbb a tudat, hogy nem tettem semmit, pedig mint kiderült, nagyon is sokat tehettem volna, csak azt gondoltam, hogy ez nem az én dolgom. Késő bánat, de neked még lehet, hogy nem késő. Töltsd le és olvasd el ezt a könyvet, és többet soha nem fognak rászedni”

"Dr. Rojkó László, Budai Péter"

 

Keresés