Menü
ÜGYFÉLSZOLGÁLAT, RENDELÉS:
06 42 783 718 ; 06 30 838 4363
INGYENES SZÁLLÍTÁS
30 NAP GARANCIA
100% PÉNZVISSZAFIZETÉS

A kékáfonya mint szupertáplálék

Az áfonya a hangafélék családjába tartozó nemzetség. A nemzetség kb. 450 fajból áll.

Az egyes típusokra jellemző színek a mélykék a vörösesbarna és a bíbor fekete.
A bogyók felületét szürkésfehér viaszos külső réteg borítja. Belül a gyümölcshúsban apró magvak találhatóak.

Termesztése Magyarországon is jellemző. Szezonja júliustól, szeptemberig tart.

A kékáfonya azon ételek közé tartozik, melyek különleges egészségre gyakorolt hatásuk miatt, a bennük található értékes tápanyagoknak, esszenciális zsírsavaknak és antioxidánsoknak köszönhetően, szupertáplálékoknak nevezünk.

A kékáfonyát az teszi igazán különlegessé, hogy fitonutriensek és antioxidánsok egyedülálló tárházát tartalmazza. A gyümölcsében lévő fitonutriensek közül a legértékesebbek az antocianidinek. Ezek az antocianidinek képesek semlegesíteni a szervezetben keletkező, káros szabad gyököket.

Szintén igen meglepő, hogy az áfonya rendszeres fogyasztása nem csak egy adott helyen hat, hanem a szervezet egészére. Ennek köszönhetően nem csak a kardiovaszkuláris rendszerre van hatással, hanem az egész szervezetre.

Többszöri vizsgálatok során kiderült, hogy az áfonya rendszeres fogyasztása kimutathatóan javít a vérzsírok egyensúlyán. Ez azt jelenti, hogy csökkenti a teljes koleszterin szintet, növeli a HDL koleszterint, valamint csökkenti a trigliceridek szintjét.

Mivel a kékáfonya antioxidánsokban gazdag ezért védi az agyat az oxidatív stressztől, javítja a memóriát, valamint csökkenti a depresszió tüneteit. Egy vizsgálatban, ahol idős embereket kiknek átalag évkora 76 év, 12 héten át teszteltek. Minden nap fogyasztottak áfonyát, melynek köszönhetően a teszt végére jelentős javulás volt kimutatható a kognitív funkciót illetve a memóriát vizsgáló teszteken.

A tanulmány szerzői szerint az eredmény arra ad okot következtetni, hogy az áfonya nem csak a memória fejlesztésére hasznos, hanem képes lehet lassítani az öregedéssel együtt járó kognitív problémák kialakulását is.

Érdemes az egészséges élénk színű áfonyaszemeket választani, melyek egységes színárnyalatúak, valamint még rendelkezik fehér viaszos védőréteggel.

Az érett áfonyaszemek le is fagyaszthatóak, azonban számolni kell azzal, hogy így felengedéskor a gyümölcs íze és állaga is változni fog. Ilyenkor érdemes sütéshez, vagy turmix készítéshez felhasználni. Turmix készítés során, fagyasztva is ledarálhatjuk.

Az áfonya a hangafélék családjába tartozó nemzetség. A nemzetség kb. 450 fajból áll.

"Végignéztem, ahogyan a 26 éves testvéremet bekebelezte egy súlyos betegség, mindössze három hónap alatt… Nagyon hiányzik…, viszont a hiányérzetnél nyomasztóbb a tudat, hogy nem tettem semmit, pedig mint kiderült, nagyon is sokat tehettem volna, csak azt gondoltam, hogy ez nem az én dolgom. Késő bánat, de neked még lehet, hogy nem késő. Töltsd le és olvasd el ezt a könyvet, és többet soha nem fognak rászedni”

 

Keresés