Menü

Miért jobb választás a vaj?

HillVital
2017. 04. 20. 16:27:00

Az emberek nagy része sajnos még ma sincs tisztában azzal, hogy a vaj sokkal egészségesebb, mint a margarin. Sőt, a margarin kimondottan egészségtelen, valójában egy rakás vegyszeres eljárással készülő „étek”. Vizsgálatokkal bizonyított, hogy a valódi vaj, mely kimondottan füvön nevelt állatok tejéből készül, nagyon jót tesz a szervezetünknek.

Az igazi vaj nagyon nagy mennyiségben tartalmaz olyan anyagokat, amely rákellenes hatású, és segít leégetni a hasunkról a felesleget, eközben elősegíti az izomzat épülését.

Az ilyen vaj ideális egyensúlyban tartalmaz omega-3 és omega-6 zsírsavakat.

A valódi vaj elnyomja az étvágyunkat, ellenőrzés alatt tartja a vércukorszintünket, így nem tudunk elhízni.

Az igazi vaj K2 vitaminban gazdag. A K2 vitamin a D vitaminnal dolgozik együtt. De a K2- és a D-vitamin általában kizárólag a füvön nevelt állatok esetében van a tejben és a húsban. Növényi forrásokból szinte kizárt, hogy K2 vitaminhoz juthatunk, pedig sok emberben kevés van, ezért nagyon fontos a pótlása.
 

Lehetőleg őstermelőktől vásároljunk házi vajat, de már egyes üzletekben is lehet kapni valódi vajat.
A vaj élettani hatásai.

Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Egészség
blog comments powered by Disqus
Google