Menü
ÜGYFÉLSZOLGÁLAT, RENDELÉS:
06 42 783 718 ; 06 30 838 4363
INGYENES SZÁLLÍTÁS
30 NAP GARANCIA
100% PÉNZVISSZAFIZETÉS
ITT JÁRSZ A WEBÁRUHÁZBAN: > >

Kerüld el az ételmérgezést!

Veress Máté - HillVital
2019. 05. 09. 12:29:00

Egy ételmérgezés esetén először is utána kell nézni azoknak az élelmiszereknek amelyek a probléma hátterében állnak. Ezekkel az ételekkel kell óvatosnak lenned.

A húsfélék nagyon sokszor tudnak okozni ételmérgezést, főleg ha nyersen vagy nem eléggé megsütve fogyasztod. Nagy darab hús esetén érdemes használni húshőmérőt. Így lehetsz csakis biztos abban, hogy a hús maghőmérséklete elérte a megfelelő szintet ahhoz, hogy elpusztuljanak a kórokozók. A legtöbb baromfiban található szalmonella vagy clostridium is. Nem ajánlott megmosni a húst főzés előtt, mert így a kórokozók bejuthatnak a konyhába.

A gyümölcsök és a zöldségek is okozhatnak akár ételmérgezést, mivel a szállítás során bármikor megfertőződhet szalmonellával, E.coli-val vagy lisztériával. Nyers fogyasztás előtt mindenképpen meg kell mosni alaposan, ha nem eszed meg a héját akkor is. A csírákra is érdemes odafigyelni, mert a nyers és nem megfelelően hőkezelt csírák is tartalmazhatnak szalmonellát. A gyerekek, az idősebbek és azok akiknek le van gyengülve az immunrendszerük azoknak inkább ajánlott hanyagolni a csírák fogyasztását.

Sajnos a tejtermékek is képesek ételmérgezést okozni. Ebben is található akár szalmonella, E.coli és lisztéria is. Ezek a kórokozók nagyon veszélyesek az idősekre és a kisgyerekekre. A pasztőrözés minden esetben elpusztítja a kórokozókat, éppen ezért a pasztőrözött tej ajánlott mindig és az ilyen termékek közül érdemes vásárolni.  

Nagyon óvatosnak kell lenni a tojással is. A legtöbb szalmonellás megbetegedést a tojás szokta okozni. A kórokozók általában a héjon szoktak lenni, de a tojás belsejében is megtalálható.
A tengeri halak és a tengeri herkentyűk ritkán szoktak ételmérgezést okozni. Ezeket mindenképpen csak megbízható helyről szerezd be. Veszélyt jelenthet a nyers osztriga fogyasztása is. Csak akkor ajánlott az elfogyasztása ha hőkezelve van és biztos vagy benne, hogy friss.

Tehát fontos, hogy mindig vizsgáld át az ételeidet és persze járj utána a származásának is. Reméljük sokat segített ez a cikk abban, hogy te is elkerülhesd az ételmérgezést.
Kerüld el az ételmérgezést!

"Végignéztem, ahogyan a 26 éves testvéremet bekebelezte egy súlyos betegség, mindössze három hónap alatt… Nagyon hiányzik…, viszont a hiányérzetnél nyomasztóbb a tudat, hogy nem tettem semmit, pedig mint kiderült, nagyon is sokat tehettem volna, csak azt gondoltam, hogy ez nem az én dolgom. Késő bánat, de neked még lehet, hogy nem késő. Töltsd le és olvasd el ezt a könyvet, és többet soha nem fognak rászedni”

 

Keresés