Menü
ITT JÁRSZ A WEBÁRUHÁZBAN: > >

Készíts te is cérnametéltet!

A húsleves cérnametélttel a legjobb igazán. A házilag készített vagy házi jellegű cérnametéltek a legjobbak az állaguk és az ízük miatt. Cérnametéltet nem olyan nehéz csinálni otthon és nem is telik sok időbe, de elég kemény fizikai munkát igényel. Viszont mindenképpen megéri elkészíteni.
Most megosztunk veled egy cérnametélt receptet amit akár te is elkészíthetsz otthon.

Nézzük is milyen hozzávalókra van szükséged:
- 1 db tojás
- 12 dkg fehér liszt
- 1 csipet só

A tojást kemény tésztává kell gyúrni egy kis liszttel. Fontos, hogy olyan száraz legyen a tészta, hogy ne ragadjon össze a sodrófán. A kapott tésztát szinte papírvékonyra kell gyúrni. Nem probléma ha néhol gyűrött lesz. Fel kell tekerni sodrófára és végig kell vágni hosszában. Így fogsz kapni úgy 12-15 cm széles csíkokat. Ezután fel kell vágni vékony darabokra a cérnametéltet. Amikor sikerült egy adagot levágni, akkor be kell forgatni egy kevés lisztben és szétteríteni a nyújtódeszkán. A következő teendő csak annyi, hogy ki kell főzni. A megmaradt adagot hagyd szabadon estére vagy szárítsd meg egy konyharuhán és tedd el későbbre. A megmaradt tésztát viszont tovább kell főzni egy kicsit.Ha viszont nincs kedved tésztát gyúrni, főzni, akkor mindenképpen meg kell ismerned a ZöldVital házi jellegű cérnametéltet aminek különlegessége, hogy a legegészségesebb tojásfélét tartalmazza ami pedig a fürjtojás és abból is 30 darabot.
Készíts te is cérnametéltet!

Tartalomhoz tartozó címkék: blog