Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató Elfogadom
Menü
ITT JÁRSZ A WEBÁRUHÁZBAN: > KEZDŐLAP >

Csokifagyi készítés házilag

Csokifagyi készítés házilag

Sági Zsolt - HillVital
2020. 08. 01. 00:00:00

A kellemes idővel megérkezett a fagyizás időszaka is.

Aki egészségtudatosan táplálkozik, túl sokat nem fogyaszt belőle.

Néha azért elcsábulunk, s kedvet kapunk egy kis hideg finomságra. De nem kell egyből a fagyizóba rohanni, a fagyit elkészíthetjük otthon, házilag is. Ráadásul egészségesebben! 

A következő csokifagyit fagylaltgép nélkül is elkészíthetjük.

Hozzávalók / 4 adag
 

- 2 db tojás

- 4 ek. xylit (nyírfacukor)

- 2 ek. cukrozatlan kakaópor

- 15 dkg étcsokoládé

- 2,5 dl habtejszín
 

Elkészítése:
 

Válasszuk szét a tojásokat, majd a sárgáját a nyírfacukor felével keverjük össze alaposan. Ezután keverjük hozzá a kakaót is. A 10 dkg étcsokoládét gőz fölött olvasszuk meg, majd hűtsük le! Ha lehűlt, adjuk hozzá a tojásos keverékhez! Kézi mixerrel verjük fel a habtejszínt, s keverjük a masszához. A maradék cukrot verjük fel a tojásfehérjével, és tegyük bele a maradék feldarabolt csokoládét. Az egészet mixeljük össze, végül tegyük egy fagylaltos tálba. Kb. 6 órára tegyük a fagyasztóba. Ha kivettük, már nyalhatjuk is a finom, házi csokifagyit!
 

Készíts te is házi csokifagyit.

HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?

IGEN
NEM
 

Keresés