Menü

Köményes- túrós zsemle kelesztés nélkül

HillVital
2016. 11. 18. 12:54:00

Hozzávalók (16-18 darabhoz):

- 40 dkg teljes kiőrlésű kenyérliszt
- 10 dkg zabpehelyliszt
- 1 csomag sütőpor
- 25 dkg tehéntúró
- 7 dkg puha vaj
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 db tojás
- 1 teáskanál hideg víz
- 1 teáskanál só
- 2 teáskanál köménymag
- 1 teáskanál őrölt koriandermag

Elkészítés:

A köménymagot zsiradék nélkül egy serpenyőben kissé pirítsuk meg, és hagyjuk kihűlni! A kétféle lisztet szitáljuk egy tálba, keverjük hozzá a sütőport, tegyük bele a sót, a koriandert és a köménymag felét. A vajat keverjük krémesre az olajjal, a 2 tojás sárgájával és a túróval. Ezután adjuk hozzá a száraz anyagokhoz. Gyúrjuk össze az egészet. A sütőt melegítsük elő 200 fokra! A tepsit béleljük ki sütőpapírral, és a tésztából vágjunk le zsemlényi darabokat, és lisztezett felületen szépen formázzuk meg. Helyezzük a tepsibe, és vágjuk be a tetejét mindegyiknek. A két tojásfehérjét 1 teáskanál vízzel összekeverjük, és megkenjük a zsemléket. A tetejükre rászórjuk a maradék pirított köménymagot, és 15-20 perc alatt világosra sütjük. A sütési idő kb. 15-20 perc. Ez a mennyiség 2 tepsire elegendő.

Köményes-túrós zsemle recept

Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Receptek