Menü

Köménymag, az egészség hírnöke!

HillVital
2016. 01. 12. 15:56:00

Nemcsak jellegzetes íze, hanem jótékony hatásai miatt érdemes fogyasztani a köménymagot. Nagyszerű gyulladáscsökkentő, görcsoldó, emésztésjavító hatással rendelkezik. Nagy mennyiségben tartalmaz rezet, vasat, káliumot, kalciumot, mangánt, cinket, magnéziumot és A-, C-, és B- vitaminokat is. Ételekbe is tehetjük, de őrölve is használhatjuk.

Az egyik legjobb fűszernövény, amit az emésztés javítására használnak. Az enyhe hasfájástól, a hasmenésen át a hányingerig mindenre használható. Mivel a köménymag stimulálja a hasnyálmirigyet, ezért az több olyan anyagot állít elő, ami az emésztéshez szükséges, de a túlzott savképződés ellen is harcol. Fogyasszuk puffadás esetén is, de gyulladásos bélbetegség esetén is nagy segítséget nyújthat. Puffadás ellen forraljunk fel 2 dl vizet, majd tegyünk bele fél mokkáskanálnyi őrölt köményt, egy fél mokkáskanálnyi őrölt gyömbért és egy kevés sót is. Gyöngyöztessük meg kb. 5 percig, szűrjük le, és hagyjuk kihűlni, ezek után igyuk meg. A vérszegénység kezelésében is nagy segítséget nyújt, mivel vas található benne, ami hemoglobint állít elő a szervezet számára. A testsúlyra is hatással lehet, főleg, amikor szeretnénk néhány kilótól megszabadulni. Még a vércukorszintet is normalizálhatjuk, ha rendszeresen fogyasztunk köménymagot. Erre van egy egyszerű recept is. Csupán annyit tegyünk, hogy pirítsunk meg serpenyőben 8 teáskanál köménymagot, őröljük meg, majd fél teáskanálnyit keverjünk el 1 pohár vízben. Ha kész, fogyasszuk naponta kétszer! Serkenti még a memóriát és az agyműködést, és a benne található vitaminok és ásványi anyagoknak hála, csökkentik az esélyt az öregkori betegségek kialakulására.

Az egyik legjobb fűszernövény, amit az emésztés javítására használnak. Az enyhe hasfájástól, a hasmenésen át a hányingerig mindenre használható.

Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Gyógynövények
blog comments powered by Disqus
Google